Laminate veneer Lamine diş


Laminate veneer Lamine diş

Diş hekimliğinin temel amacı, herhangi bir nedenle kaybedilmiş olan fonksiyon, fonasyon ve estetiğin iade edilmesidir. Estetik problemlerin başında, ön grup dişlere ait renk, şekil ve konum bozuklukları gelmektedir. Estetik bir problem olan mine hipoplazisi diş dokusunun formasyon bozukluğudur. Bu bozukluklarda minede çukurcuklara, çıkıntılara ve sarıdan kahverengiye değişen renk bozukluğuna rastlanılır. 
Mine dokusunda hipoplazi sonucu meydana gelen gelişim bozukluğu nedeniyle ortaya çıkan estetik problemlerin giderilmesi amacıyla uygulanan birçok tedavi seçeneği mevcuttur.
 Bunlar; 


    lamina laminate lamine diş estetik diş
  • porselen laminate veneer restorasyonlar, 
  • metal-seramik restorasyonlar, 
  • tam seramik kuronlar, 
  • direkt kompozit laminate veneer restorasyonlar 



olarak sayılabilir. Bu seçenekler arasında en konservatif olan direkt kompozit laminate veneer restorasyonlardır. Direkt kompozit laminate veneerler daha az doku kaybı, üstün estetik seçeneği ile ön bölgedeki dişlerin estetik amaçlı restorasyonunda alternatif tedavi olarak uygulanabilir.
Mine hipoplazisi olan iki hastanın ekonomik ve sosyal faktörleri göz önüne alınarak gerçekleştirilen direkt kompozit laminate veneer tekniği ile estetik rehabilitasyonu yapılabilir.
Estetik lamina ve zirkonyum diş kaplamalar hakkında bilgi almak için 02126616979 dan arayabilirsiniz.