Ön 6 diş estetik kaplama

Ön dişler de çürük veya kırık gibi nedenle derliş kaplaması yapılması gerekebilir. Dişlerin eğri olması da gülüş estetiğini olumsuz etkiler ve çoğu zaman ortodonti tedavisinin uzun sürmesi nedeniyle diş kaplaması tercih edilebilir. Ön dişlere kaplama yapılması gerektiğinde temel ihtiyaç estetiktir. Estetiği sağlamanın birinci koşulu doğal diş görüntüsünde büyüklüğünde ve yüzey özelliklerinde diş kaplaması yapmaktır. Zirkonyum Diş kaplamalar estetik amaçlı uygulanan en yaygın güvenilir diş kaplamalarıdır.
Zirkonyum Diş kaplama Resim Diş Dr Sertaç Kızılkaya
Zirkonyum Diş kaplama Resim Diş Dr Sertaç Kızılkaya

Zirkonyum Diş kaplama Resim Diş Dr Sertaç Kızılkaya
Zirkonyum Diş Örnek  Diş Dr Sertaç Kızılkaya
Yapılan diş kaplaması daha dişin birebir aynı renginde olmadı durumda ilk bakışta fark edilir. Ön diş estetiği sağlamayan kişiler için gülümsemek bir kabus haline dönüşür. Dişlerin hem fonksiyon hem estetik sağlayabileceği şekilde kaplama yapılması gerekir. Altı diş kaplamasında en çok tercih ettiğimiz zirkonyum diş kaplamalardır. Fiyat olarak porselen diş kaplamalarından bir miktar daha yüksek olsalarda metal içer memeleri diş eti ile uyumlu olmaları ve biyolojik olarak diş eti ile dost olmaları nedeniyle ödenen paranın hakkını verirler.
Ön altı diş kaplamada köpek dişleri ve ön dört kesici diş kaplaması yapılır. Yüze karakteristik özelliğini veren ön altı diş tir. Ortada bulunan iki santral diş diğer dişlerden daha geniş ve bir miktar daha uzundur. Yan kesici diş olarak bilinen lateral dişler Ön iki kesici düşe göre biraz daha kısa ve dardır. Köpek dişleri uçları biraz daha sivri ve rengi diğer dişlerden biraz daha koyu renk olur. Çiğneme fonksiyonu yapan ön arka dişler ile çiğneme ekseni paralel olmalıdır. Ön dişler kesici dişlerimizdir kaplamada mümkün olduğu kadar uçlarıgıdaları parçalayacak şekilde yapılır. Ancak kendi dişler kadar sivri yapılamazlar çünkü kırılırlar.
Kliniğimizde yapılmış altı diş estetik kaplamaları görmek için 0 212 661 69 79 numaralı telefondan diş hekimi Sertaç kızılkaya adına randevu alabilirsiniz.