ŞEFFAF APAREY İLE DİŞ DÜZELTME

Diş ve kimliği ve estetik sonuçları yok ulaşmak amacı ile değişik tedavi yöntemleri uygulanır. Dişlerin yamuk olması durumunda uygulanabilecek alternatif tedavi yöntemlerinden bir tanesi de ortodonti tedavisidir. Bilindiği gibi ortodonti tedavisi yaklaşık bir ile iki yıl süren uzun bir tedavidir. 
Ortodonti tedavisi ile eyri dişlerin düzeltilmesi her ne kadar mümkün olsa da bazen hastalar dişleri üzerine tel takmak istemedikleri için diş kaplaması uygulama isterler. Dişlerin kaplama için elverişli olmadığı bir çok durum vardır. Bunların en başında yeterli sağlıkta ve estetik de dişler gelir. Bir diş fonksiyon olarak yeterli hacim taşıyor ise ve rengi ile ilgili bir problem yok ise üzerine tel takılarak ortodonti tedavisi yapılabilir. Özellikle estetik amaç için dişler üzerinde ileri seviyede olmayan diş hareketleri ile güzel bir sonuç alınacak ise şeffaf plak ile ortodonti tedavisi önerilir.
Dişler hareket ettirilmek için üzerlerine bir kuvvet uygulanması gerekir. Tel tedavisi nde bu telinin esnekliği Ve hekimin kalp üzerinde yaptığı bir Kümler sayesinde dişler hareket ettirilir. Şeffaf aparey dişlerin nasıl hareket ettirir diye merak ettiniz mi?
Şeffaf apareyler dişler üzerinde belirli yönlerde kuvvet uygularlar. Bu kuvvet ilk uygulanma anlamda daha yüksek olmaktadır. Yani plak her değiştiğinde ilk üç gün diş üzerine daha fazla kuvvetlidir. Daha sonra işleri bu değişen pozisyonda tutmak ve kemik için bir sertleşme süresi ayırmak önerilir. Değiştirilen her plak diş üzerinde adım adım düzelme sağlar. Birkaç ay içerisinde dişlerinizdeki düzelmeyi fark edebilecek kadar hissedersiniz.
şeffaf diş teli  Yandaki resimde şeffaf diş teli olarak adlandırılan beyaz renkli hareketler görülmektedir. Plak ile yapılan tedavi de bu şekilde bir görüntü olmaz. Üzerinde sadece şeffaf plak dikkatli bakıldığında görülebilmektedir. Dişler üzerine tel ve braket yapıştırılması. Sadece belirli dişleri butonu uygulanması gerekebilir.