Diş Hekimi Sertaç Kızılkaya Şikayet Yok Sorun Var!

Diş şikayeti
İnsanın neresi ağrır ise canı oradadır. En çok diş ağrısı nedeni ile canından bezer insan. Bazen yemek yerken bazen gece uyurken diş ağrısı ile uyanabilirsiniz. Peki neden diş ağrısı şikayeti ortaya çıkar. Bir anda başlayan şiddetli ağrıdan kurtulmak için ne yapmak gerekir?
Diş hekimi Sertaç Kızılkaya ya diş ile ilgili şikayetleri sorduk. Diş ağrısının en öncelikli şikayet olduğunu belirten doktorumuz bize diş ağrısını nasıl engelleyebileceğimizi de anlattı.
Bakın neler öğrendik. Diş alarm sistemi olan bir organımız mış. Aslında vücudumuzun tamamında çok hassas alarm sistemleri varmış. Adeta sigorta gibi bizi koruyan bu sistemleri bize anlatıldığı zaman daha iyi anlama imkanı bulduk. Meğer baştan sona alarm ile dolu bir yapımız varmış. Mesela bademcikler. Enfeksiyonların geçişini engelleyen bir alarm imiş. Soğuk havada üşümek de aslında bir şikayet değil bir alarm mekanizmasıdır.
Şimdi gelelim dişlere. Mesela diş eti kanaması şikayeti olan hasta için bu uyarı aslında kurtarıcı niteliğindedir. Şikayetin ne anlama geldiğini bildiğimizde gerekli önlemleri alarak ortaya çıkabilecek büyük problemleri önleme imkanı bulabiliriz. Diş eti hastalığının en erken ve önemli belirtisi olan kanama adeta kırmızı alarm gibidir. Diş eti hastalığı nedeni ile kanama oluşur. Erken dönemde önlem alınması sayesinde hastalığın ilerlemeden durdurulması mümkün olabilir.