ZİRKONYUM DİŞ KAPLAMA NEDEN TERCİH EDİLİR?

Her malzemenin belirli fiziksel size biyolojik özellikleri vardır. Diş hekimliğinde de kullanılacak malzemenin hem biyolojik uyumlu olması hem de estetik ihtiyaçlara cevap vermesi istenir. Diğer taraftan mekanik özelliklerinden de yeterli seviyede olması gerekir. Estetik diş tedavi ihtiyaçlarının artması ile birlikte diş kaplama malzemesinde kullanılan materyallerde de bir takım gelişmeler ortaya çıkmıştır.
Yaygın olarak kullanılan porselen diş kaplamaların yerine onlardan daha iyi özelliklere sahip zirkonyum diş kaplamalar tercih edilmektedir. İçerisinde metal bulunmayan zirkonyum kaplamalar bir çok olumlu özelliği sahiptirler.
Üretim aşamalarından başlayarak kullanım sırasındaki avantajları kadar bir çok olumlu özellikleri vardır.. Üretim aşamalarından başlayarak kullanım sırasındaki avantajlarına kadar neden zirkonyum diş kaplamaların tercih edildiklerini, neden zirkonyum diş kaplamaların tercih edildiğini sizlere anlatmak istiyoruz. Konu hakkında engin bilgi sahibi diş hekimi Sertaç KIZILKAYA dan zirkonyum diş kaplama ile porselen diş kaplama arasındaki farkları öğrendik.
Neden zirkonyum diş kaplama tercih edilir, lamina diş kaplama ile zirkonyum diş kaplama arasındaki farklar nelerdir ve zirkonyum diş fiyatları ne kadar diye sorduk. Merak edilen bütün konularda son derece açıklayıcı bilgiler veren KIZILKAYA’ya verdiği aydınlatıcı bilgilerden dolayı teşekkür ediyoruz. Kişisel web sitesini ziyaret etmek isterseniz www.drsertac.com 
zirkonyum diş kaplama fiyat


ZİRKONYUM DİŞ KAPLAMA 


Diş renginde sorun yaşanıyorsa
Daha önce kaplama yapılmış işler
Ayrık dişlerin estetik amaçlı kapatılması
Metal porselen diş kaplama olan kişiler
Kırık dişlerin estetik problemlerini gidermek amacıyla
Eyri dişlerin düzeltilmesi amacıyla
Kanal tedavisi olmaz dişlerde
Çok fazla olan dişlerde
Serci edilen bir diş kaplama çeşididir. Soğuk ve sıcak hassasiyetinin az olması nedeniyle diğer kaplamalara göre büyük bir avantaj sağlar. Diş ile diş etinin birleştiği bölgede metale bağlı renk değişiklikleri ortaya çıkmaz. Bu bölgede diş eti çekilmesi de oluşmaz. Biyolojik uyumu sayesinde uzun yıllar sağlıklı bir şekilde kullanılabilir. Alerji yapmadı için özellikle metal alerjisi olan kişilerde rahatlıkla kullanılabilir. Diş olmayan bölgelerde köprü olarak uygulanması mümkündür. Eski diş köprülerinin sökülerek yerine zirkonyum diş köprüler takılması mümkündür. Metal nedeniyle oluşan tat alma problemleri zirkonyum diş kaplamalar ile ortadan kalkar ağız kokusu oluşmaya malzemedir. 
Kırılma ve aşınmaya karşı dirençli olmaları da bu malzeme tercih edilmesine sebep olur. Porselen diş kaplamadan bir çok olumlu özelliği ile yaratan yeni nesil diş kaplamaları her geçen gün daha çok kullanılmaktadır. Zirkonyum diş fiyatları metal porselen diş fiyatlarına göre daha yüksek olsa da sağladığı önemli olumlu özellikler nedeniyle tercih edilir. Günümüzde zirkonyum fiyatları diğer diş kaplama fiyatları ile karşılaştırıldığında 100 € kadar fazla bir bedel ödenmesi gerekir. Sağladığı olumlu özellikler göz önüne alındığında kullanım süresinin de uzun olduğu düşünülür ise bu fiyat farkını vermek mantıklı olmaktadır. Yedi gün 24 saat kullandığımız bize estetik olarak da bir çok şey katan dişleriniz için bir miktar maddi fedakarlık yapmak uzun dönemde daha sağlıklı ve estetik iş sahibi olmamızı sağlar.

Zirkonyum Kaplama Nerede Kullanılır?

Uygulanmaya başlandı ilk yıllarda sadece ön diş kaplama için kullanılan malzeme her geçen gün kullanım alanı artan bir diş kaplama olmuştur. Sadece estetik ihtiyaçlar ile evdeyim uzun Ömürlü ve sağlıklı diş kaplaması istendiğinde de kullanılan bir malzemedir. Tek tek dişlerin üzerine olması veya eksik diş boşluğu ile tedavi edilmesi amacı ile uygulanabilen bu yeni nesil estetik diş kaplama fazla bütün bölgelerde rahatlıkla kullanılabilmektedir. Doğal ve estetik diş görüntüsü sağlayan zirkonyum malzeme geçirgenlik özelliği sayesinde farklı ışık kaynakları altında da doğal diş gibi görünüyor.

ZİRKONYUM YAPIM AŞAMALARI 

Bir diş kaplamasının başlangıçtan bitimine kadar getirmesi gereken safhaları sizlere anlatmaya çalışacağım. Önce doğru bir tedavi planı yapılır. Hastanın istek ve ihtiyaçları göz önüne alınarak belirlenen tedavi de kaç diş için kaplama yapılması gerektiği kararlaştırılır. Tedavi öncesi mevcut durumun tespit edilmesi amacı ile ağız içerisinden fotoğraflar çekilir. Hasta tedavi edilecek bölgenin önce ve sonra halini de rahatlıkla görebiliriz. Hekim işlem yapacağı bölgeyi bölgesel bir anestezi ile uyuşturur.
Geçici diş yapmak için ağızdan silikon ölçü alınır. Bu aşamadan sonra dişlerin aşındırılması veya daha önce yapılmış diş kaplamaları varsa onların sökülmesi aşamasına geçilir. Dişler uygun şekilde aşındı aldıktan sonra üzerlerine geçici diş kaplamaları hazırlanır. Klinikte aynı seansta uygulanan bu geçici kaplama hazırlığı büyük önem taşır. Yapılacak diş kaplamasının kenar sınırları ve kesik dişlerin birbirine paralellikleri kontrol edilir.
Ölçü Aşaması: kesilmiş dişlerin ölçüsü alındı. Hassas bir ölçü kullanılır. İki aşamalı olarak alınan kesik diş ölçüsü laboratuvara aktarılır. Karşı çenedeki dişlerin ölçüsü de. İki çenenin birbiri ile olan ilişkisine temas etmek amacı ile kapanış ölçüsü de alınarak laboratuvara iletilir. Bu aşamadan sonra laboratuvar alınan ölçü ile model hazırlar.
Laboratuvar Aşaması hassas