İmplantlar
Subperiostal implantlar açığa çıkarılan kemik üzerinden ölçü alınarak hazırlanan implantlardır. İnce, metal alaşımlarından yapılan kafes şeklinde yapılardır ve periostun altında direkt olarak kemiğin üzerine yerleştirilir. 

 Kemik üzerine yerleştirildikleri zaman etrafı bağ dokusu ile kapsüle olarak görev yaparlar.
Bu implant tipi oldukça fazla rezorbe kretlerde, kretin vertikal yüksekliğinin endostal implantı yerleştirmeye müsait olmadığı vakalarda kullanılırlar. 

Zaman içerisinde subperiostal implantlar ile ilgili çok sayıda araştırma yapılarak klasik yapıda değişiklikler oluşturulmuştur.

Subperiostal implant gövdesinin buksinator kas yapışıklığının üzerine oturması sonucu veya çok ince ve güçsüz mandibulalar subperiostal implant yükü taşıdıkları zaman çiğneme sırasında kaslar ile ilgili problemler çıkabilir.

 Hiçbir enfeksiyon belirtisi olmadan kas şişmesi, doku ödemi, zor çiğneme bulguları olması, Fagon buksinator sendromu olarak açıklanmıştır.

 Böyle bir kas şişmesi probleminde 20 dakikalık aralıklar ve 20 dakika süre ile buz uygulaması, yumuşak diyetle kas dinlendirilmesi ve kas gevşetici verilmesi tavsiye edilmektedir. 

www.zirkonyumdisfiyati.com www.dislerinibeyazlat.com www.zirkonyumdisnedir.com www.zirkonyum-dis.com