Kaplama dişlerde dişeti renklenmesi neden olur?

Diş eti Renklenmesi Neden Olur?

bilim ve sanatta aşarı için birçok unsurun bir araya gelmesi gerekiyor.
Estetik diş hekimliği uygulamaları da bunlardan birisi.Diş etinde oluşan renklenmeler hakkında
son derece tecrübeli ve bilgili Diş Hekimi Sertaç Kızılkaya dan bilgi aldık.Kendisi bize estetik diş
tedavileri için diş eti renginin önemini anlattı. Diş eti renkelnmelerinde uyguladığı tedavilerden örnekler verdi.
Diş kaplaması yapıldıktan sonra diş etlerinde morarma ve diş eti kanaması sorunu yaşayan birçok insan vardır. Bu durum kaderiniz değildir. Günümüzde zirkonyum diş kaplamaları ile bu sorunun çözümü mümkündür.
Porselen altındaki metal, çoğu zaman koyu metal rengini diş etlerine yansıtır. Diş etinde dişin diş eti ile birleştiği yerde koyu bir renk oluşur.
Kaplama diş kenarları diş etine baskı yapıyorsa ilk başta diş etinde beyazlama olur.
Sonra kan dolaşımı bozulan diş etinde kanama başlar ve ardından diş eti iltahaplanır.
Diş eti parlak kırmızı bir renk alır.
Sabahları ağızda kötü bir tat ve koku hissedilebilir.
Bunu önlemenin en iyi yolu diş etine baskı yapan kaplamaların çıkarılmasıdır.
Birleşme bölgesinde baskı uygulamayan geçici dişler yapılır. Diş etinizin sağlıklı hale gelmesinin ardından diş etlerinde koyulaşma ve kanama yapmayacak şekilde zirkonyum diş kaplamalarınız takılır.

Diş eti sağlığına kavuşunca hassas bir ölçü ile laboratuvara gönderilir. Son teknoloji bilgisayarlı tarayıcı ile taranan diş modeli, ekranda parametreleri girilerek freze cihazına gönderilir. Cad cam zirkonyum frezleme makinasından çıkan kazınmış zirkonyum blokların üzerine porselen işlenir.

DİŞ ETİ RENKENMESİ TEDAVİSİSİ

porselen diş kaplama
Metal porselen diş
zirkonyum porselen diş kaplama
Zirkonyum porselen diş

Diş eti renklenmesinin nedenini bulduktan sonra tedavi edilmesi son derece basittir. Diş kaplamasının yaptığı baskı nedeni ile morarmış diş etleri kaplamanın baskısı giderildiğinde düzelecektir. Bazen metalin dişeti renginde bozulmalara neden olduğunu biliyoruz. Bu gibi durumlarda metal uzaklaştırıldıktan sonra diş etinin takip edilmesi ve takip durumuna göre hareket edilmesi gerekir. Diş etinde devam eden renklenmeler depigmentasyon adı verilen işlem sayesinde giderilebilmektedir.

ÖNCE SONRAAğızda mükemmel sonuçlar alınan zirkonyum altyapılı porselen kaplamalar ile hastaların yüzü artık daha çok gülüyor. Diş Hekimi Sertaç Kızılkaya estetik diş kaplamaları hakkında bilgi veriyor.

Size uygun diş eti renklenmesi yapmayan diş kaplaması hakkınd bilgi alamk için randevu alabilirsiniz. Telefonda sizin mevcut durumunuzu görmeden bilgi vermek mimkün olamaz. bunun için http://www.drsertac.com/iletisim adresine göz atabilir ve randevu alabilirsiniz.