Zirkonyum Diş Kaplamalarının farkı nedir?



1. 
Yalıtıcı özelliğiyle sıcak soğuk hassasiyeti gelişmez.
2. Zirkonyum dişler ışığı geçirdiklerinden doğal diş yapısına çok benzer estetik
oluşturur, çok iyi yapılmış olan metal destekli porselenlerde bile bir
matlık ve yapaylık vardır. Bu nedenle özellikle ön dişlerde zirkonyum
tercih edilmektedir.

3.
 Metal destekli porselenler bazı ışıklarda ağızda yokmuş gibi koyu renk bir boşluk görüntüsü verirler. Zirkonyum da ise aynı doğal diş gibi her türlü ışığı geçirirler.
4. Metal destekli porselenler kuron –köprü(kaplamalar) mekanik olarak dişe
yapıştırılırlar. Zirkonyum ise mekanik ve kimyasal olarak dişe tutturulur. Bu yüzden metal desteklilere göre tutuculukları çok daha yüksektir.
5. Alt yapısında metal olmadığı için kuron – diş eti hizasında koyu renk bir çizgi olmaz. Daha estetik bir görüntü sağlanır.
6. Porselen yüzeyleri son derece pürüzsüz olacağı için sigara ve benzeri sebeplerden kaynaklanan lekelenmeleri ve  diş taşı oluşumlarını minimuma indirmektedir.
7. Kahve, çay, sigara gibi dış etkenlerle renk değiştirmez.
8. Ağızda tat bozukluğuna, dişeti problemlerine ve ağız kokusuna yol açmayan sağlıklı bir materyaldir.
9. Önceden yapılmış olan metal destekli  porselen kuronlar nedeniyle  dişetinde oluşan baskı ve morluklar zirkonyum (kaplamaların) kuronların uygulanmasıyla tamamen ortadan kalkar, estetik ve doğal bir görüntü elde edilir.
10. Diş eti çekildiğinde, zirkonyum estetik görünümlerini korurlarken, metal destekli porselenler diş ile birleştikleri bölgede kötü bir görüntü oluştururlar.
11. Alt yapıda kullanılan bazı metallere karşı (nikel vb.) oluşabilecek alerji riski zirkonyum alt yapılı porselenlerde yoktur.
12. Vücudumuzla mükemmel uyum sağlandığı için diş eti hastalığı olan ya da diş eti hastalığına yatkın olan kişilerde rahatlıkla kullanılabilir. Diş etiyle uyumu çok iyidir ağız hijyenine önem verildiği takdirde diş eti problemi yaratmaz.



www.zirkonyumdisfiyati.com
www.dislerinibeyazlat.com
www.zirkonyumdisnedir.com
www.zirkonyum-dis.com
www.drsertac.comhttp://www.drsertac.com