Zirkonyum Diş Yapım Aşamaları


Zirkonyum bir çok olumlu özelliği ile özellikle ön estetik bölge diş kaplamalarında en çok tercih edilen tedavi yöntemi olmuştur. Uygulanan tedavilerde zirkonyum kaplamalardan alınan memnun edici sonuçlar hekimleri artık metal alt yapılı porselen kullanmaktan uzaklaştırmıştır. Hastalar için yeni olan zirkonyum kaplama terimi gün geçtikçe daha çok bilinir olacaktır. Diş Hekimi Sertaç Kızılkaya estetk zirkonyum diş kaplamalarını ilk uygulayan hekimlerden birisi. Uzun yıllardır estetik diş kaplama tedavisinde başarılı çalışmalara imza atan sayın Kızılkaya dan konu ile ilgili bilgi aldık. Özellikle uzun ömürlü ve estetik tedaviler konusunda yaptığınız başarılı çalışmaları takip ediyoruz. bize zirkonyum diş yapım aşamaları hakkında bilgi verebilir misiniz?

Zirkonyum diş yapım aşamaları porselen diş kaplama yapım aşamaları ile büyük farklılık gösterir. Zirkonyum kaplama üretimi bilgisayar desteği ile gerçekleştirilir. Zirkonyum diş kaplama için ağız içi hazırlık yapılırken di̇şler üzerinden aşındırma yapılır.
Zirkonyum malzeme hassas bir şekilde hazırlandığı için dişlerin çok fazla kesilmesine gerek kalmaz. Bu sayede zirkonyum diş kaplamalar da soğuk sıcak hassasiyeti de daha az olacaktır. 
Ardından kesilmiş dişlerin ölçüsü alınır. 
Labratuvar modeli bilgisayar ekranına geçirir ve özel yazılım yardımı ile yapılacak diş kaplamasının şekli ve ölçüleri belirlenir. Program yeni aşama olan tasarımlarda teknisyene uyarır. Teknisyen programa müdahale edebilmektedir. Kısa süre içerisinde hazırlanan diş kaplama tasarımı data olarak kazımak makinasına gönderildiğinde blok halindeki zirkonyum özel cihazlar ile elde yemeden kazanarak kaplama altyapısı hazırlanır. Ağızdaki değişikliğine mükemmel bir uyum sağlayan bu altyapı malzemesi diş renginde olduğu için üzerinde yapılacak porselen kaplama daha başarılı olacaktır. Aynı zamanda dişçiyle kaplama arasında boşluk oluşmaması takılan dişin uzun ömürlü olmasına neden olur.
zirkonyum diş kaplama
ZİRKONYUM DİŞ YAPILMADAN ÖNCE
DİŞ BOŞLUĞU VE KESİLMİŞ DİŞLER
ZİRKONYUM DİŞ ALÇI MODELİ
AĞIZDAN ALINAN ÖLÇÜNÜN MODELE AKTARILMASI
zirkonyum diş kaplama resim
ZİRKONYUM DİŞ KAPLAMA HAZIRLANDI

MODEL ÜZERİNE HAZIRLANAN ZİRKONYUM DİŞ

zirkonyum diş resim
ZİRKONYUM PORSELEN DİŞ KAPLAMASI TAKILDIKTAN SONRA

AĞIZDA PROVA YAPILIP SON AYARLAMALAR YAPILIYOR. 

Bir diş kaplamasının uzun Ömürlü ve sağlıklı bir şekilde kullanılabilmesi için gerekli bazı şartlar vardır. Bunların başında öncelikle iyi bir planlama geliyor. Ağızda dişlerin dikkatli bir şekilde hazırlanması önemlidir. Diş kesimi en önemli konuların başındadır. Dişeti altına inme miktarı, dişlerin paralel kesilmesi ve kaplama için yeterli mesafe oluşturulması büyük önem taşır. Hekimin tecrübesi bunda büyük rol oynar. Tecrübeli bir hekim dikkatli ve özenli kesim yaptığında güzel ne yapılacak diş kaplaması için laboratuvarının işin son derece kolaylaşacak. İyi bir diş hazırlığı yapıldıktan sonra ağızdaki durumun ölçüsü alınır. Ölçüm gerek malzeme gerekse uygulama olarak önemli aşamalardan bir tanesidir. Taşınacaktır. İyi taşınan bir ağız kopyası yapılan dişleri uyumlu olmasını sağlar. Laboratuvar hatasız bir çalışma sergilediğinde hekim gelen işleri azda kolayca adapte edecektir. Estetik düzenlemeler var ise bunları ayarlayıp kaplamaya son şeklini veririz. Bazen renk olarak bazen de dişlerin boyutları üzerinde değişiklik yapmak gerekebilir. İyi uygulanan bir diş kaplaması senelerce azda hizmet edecektir. Hastanın düzenli ağız bakımı yapması ve senede bir defa kontrole gelmesi yapılan estetik diş kaplamalarının ömür boyu kullanılmasına imkan tanır.

Estetik diş hekimliğinin vazgeçilmezi malzeme kalitesi ve titiz işçilik sayesinde elde edilen mükemmel sonuçlar daha güzel bir gülümseme ve fonksiyon sağlamaktadır. Sizin için yapabileceğimiz estetik diş kaplama önerilerini ve size en uygun seçeneği muayene olarak öğrenmek için 05493474347 den hemen randevu alabilirsiniz.

Kesilmiş dişin alçı modeli
Posted by Picasa