Zirkonyum Diş | Zirkonyum Porselen Diş | İmplant Diş Üzeri Zirkonyum

Zirkonyum Nedir?

Klasik diş restorasyonlarında porselen uygulamalarında dayanıklılık için, porselen dişin altına metal bir alt yapı kullanılmaktaydı. Bu metal alt yapının diş etleri, diş dokusu, genel vücut sağlığı ve en önemlisi estetik yönünden mahsurları bilindiğinden, genel anlamda metale alternatif arayışlara gidildi. Daha önce tıbbın diğer alanlarında başarıyla kullanılan zirkonyum‘un diş hekimliğinde porselen metalinin yerine uygulanması ile yeni bir devir açılmış oldu.

Çünkü bu yeni zirkonyum alt yapılı porselen kaplamalar mekanik direnci, biyolojik uyumluluğu ve kırılma direnci ile diğer dental materyaller arasından sıyrılmaktadır.diş eti problemleri ve alerjiye sebep olmaz, ışık geçirme özelliği ile doğal dişlere yakın estetik ve fonksiyonu yakalamamızı sağlar.

Zirkonyumun üzerine porselen konularak yapılan kuron(kaplama) ve köprüler Ceramic ve Zirkonyum kelimelerinin birleştirilmesinden oluşan CERCON kısa adı ile anılır. 900 Mpa dirence sahip sistem en yüksek fiziksel değerlerin yanında ışık geçirme özelliği doku uyumu ve birçok değişik endikasyonu kapsayarak diş hekimliğinde yepyeni bir dönem başlatmıştır.

Materyalin başarısı tıp ve endüstri alanında kanıtlanmıştır. 1998 yılında başlayan araştırmalar sonucunda 2002 yılı başından itibaren klinik uygulamalara tüm dünyada geçilmiştir. Bu yeni uygulama ile hastada metal-seramik ve tam seramik restorasyonlarda oluşan estetik kaygılar kesinlikle ortadan kalkmaktadır.

Zirkonyum Diş Nedir ?

Diş hekimliğinin ana gereksinimleri olan estetik, sağlamlık,dayanıklılık idoku uyumu ve doğallık konularında bugüne kadar ulaşılan en büyük kaliteye sahip bir üründür. Estetik diş hekimliğinde her geçen gün metal alt yapılı porselenlerden uzaklaşılıyor. Biyolojik uyum, doğal görüntü, estetik ve mekanik direnç gibi istediğimiz tüm özelliklere sahip olan bu sistemde alt yapı olarak metal yerini alan beyaz bir alaşım olan zirkonyum kullanılır. Zirkonyum alt yapılı porselenleri hem ön dişlerde hem de arka dişlerde kullanılabilecek kadar sağlam ve estetik olmaları sebebiyle güvenle tercih etmekteyiz. Bu sistemler kişilerin yaşam kalitesini arttırmak ve korumaktadır.

Bir Bakışta Zirkonyum Akıllı Seramikleri Hakkında Bütün Bilgiler


Geliştirilmiş Görünüm
Beyaz zirkonyum oksit milled substructure’a bağlı olarak
Özel geliştirilmiş veneering porseleni Zirkonyum®ceram
Varolan doğal dişlere uyması için en uygun renk
Doğal diş oluşumuna uyum için şekillendirme


Uyum
Zirkonyum oksit’in kullanım süresi ortalama 20 yıldır.
Basılı yayınlarda belirtilen bir alerjik reaksiyonu yoktur.
Diğer malzemelerle etkileşime girmez.
Seramiğin sıcak soğuk etkilere karşı etkin yalıtımı
Düzgün bir seramik yüzey sayesinde daha iyi ağız hijyeni.


Dayanıklılık
Zirkonyum oksit’in etkileyici gücü sayesinde
Yüksek sağlamlık sayesinde daha küçük çerçeve gereksinimi


Estetik


Zirkonyum'un Doğal Rengi veŞekli

“Tamamen seramik” teriminden anlaşıldığı gibi, Zirkonyum akıllı seramiklerinin metal çerçeveye ihtiyacı yoktur. Bu yapılan restorasyonun görünümü için büyük avantaj sağlar çünkü zirkonyum oksit beyaz renktedir. Komşu dişlere daha iyi renk ve şekil uyumu sağlaması için Zirkonyum ceram® S kaplama porseleni ile kullanılarak daha doğal bir görünüm sağlar.
İnce bölümlerde bile çok sağlam olmasıyla birlikte Zirkonyum restorasyonları ağzınızın doğal çevresine uydurulabilirler. Doğal dişlerinizle birlikte, kendi dişiniz görüntüsü vererek uyumlu bir görüntü ortaya çıkarırlar.


Zirkonyum Kalitesi
Daha iyi bir görünümün de ötesinde yatırımınızın ömrünü ve sonuçlarını belirleyen başka değerler de vardır. Zirkonyum akıllı seramikleriyle, bu standartlara sadece erişilmez, başta yaratılır. Zirkonyum diş restorasyonları estetik, uyum, dayanıklılık ve işlevden ödün vermeden üretilirler.

www.zirkonyumdisfiyati.com
www.dislerinibeyazlat.com
www.implantdisfiyati.com
www.zirkonyum-dis.com
www.drsertac.com