Zirkonyum nedir? Zirkonyum kaplama fiyat

ZİRKONYUM DİŞ (ZİRKON)

Zirkonyum diş kaplama örnekleri
Zirkonyum diş kaplama
Zirkonyum diş kaplama yapımında tarayıcı (scanner) denilen kamera yardımı ile elde edilen veriler bilgisayara yüklenir. Daha sonra tasarımları(CAD) yapılarak üretime (CAM) geçilir.
Zirkonyum (zirkonyum kaplama) geliştirilen bu teknolojiler ile tek diş kuron restorasyonlarında, 3-6 üye köprülerde, implant üstü kron - köprü çalışmalarında başarı ile kullanılmaktadır.
Zirkonyum kaplama porselen diş.Estetik diş hekimliğinin göstermiş olduğu gelişmeler ile 2000’li yıllarda diş hekimliğinde, yüksek kuvvetlere oldukça dayanıklı ve diş renginde olan ‘zirkonyum’ kullanılmaya başlanıldı.
Klasik metal köprülerden farklı olarak, zirkonyum sistemlerinde alt yapı olarak metal yerine beyaz bir alaşım olan zirkonyum kullanılır. Son teknoloji ürünü bu altyapı estetik ve dayanıklılığı bir arada sunabilme özelliğine sahip tek malzemedir. Sistemin en büyük avantajı ulaştığı çok yüksek dayanıklılıkla arka bölgedeki köprülerde de tam estetik bir görünüm sağlamasıdır.

Zirkonyum porselen kaplamaların avantajları :

Zirkonyum diş kaplama estetik yapısı ile doğal dişlerden ayırt edilmesi oldukça güçtür.
Zirkonyum kaplamanın ışık geçirgenlikleri vardır.
Metal destekli porselenlerde özellikle gün ışığında ve fotoğraf flaşında oluşan opak görüntü zirkonyum porselenlerde oluşmaz.
Zirkonyum anti-alerjik materyallerdir.
Diş eti hastalıklarında ve diş eti çekilmelerinde sıkça görülen diş eti morlukları zirkonyumda görünmez.
Metal destekli porselenlerde zamanla diş eti metal rengini alarak porselen başlangıç noktaları ile dişeti arasında gri renkte bir hat oluşur. Zirkonyum porselenlerde böyle bir sorun görülmez.
Isı yalıtıcı özellikleri çok iyi olduğundan soğuk sıcak hassasiyetini önlerler.
Zirkonyum porselenler yaklaşık 900 Mp megapaskal dirence sahiptirler.
Bu özellikleri sayesinde arka bölgelerdeki dişlerde de çok rahatlıkla kullanılırlar.
Zirkonyum metal destekli protezlere göre oldukça hafiftir.
Zirkonyumlar Ağızda metalik tat bozukluğuna neden olmazlar.

Zirkonyum Porselen Diş Kaplaması Nedir ?

Estetik diş hekimliğinde gün geçtikçe metal içeren porselenlerden vazgeçiliyor. Daha sağlıklı daha estetik ve daha dirençlilik gibi istediğimiz tüm özelliklere sahip olan bu sistemde alt yapı olarak metal yerine beyaz bir alaşım olan zirkonyum kullanılır.
Zirkonyum esaslı porselenleri hem ön dişlerde kullanabilecek kadar doğal olmaları, hem de arka dişlerde kullanılabilecek sağlamlıkta olmaları sebebiyle güvenle tercih etmekteyiz. Bu sistemler hekimin ve hastanın hayatını daha kolay hale getirmektedir ve kişilerin yaşam kalitesini arttırmaktadır.
Zirkonyum günümüzde estetik diş hekimliğinin ayrılmaz bir parçası olmuştur.

Zirkonyum Diş Kaplamasının Avantajları

1- Diş eti kenarlarındaki koyu renklenmenin olmaması,
2- Daha estetik ve doğal dişe yakın görüntü vermesi,
3- Diş eti dostu allerjik reaksiyon oluşturmaması.
4- Cad cam sistem ile tam uyumlu mükemmel oturma sağlaması
Diş hekimliğinde kaplama ve köprü dediğimizde 3 farklı materyal vardır. Bunların hepsinin dış yani üst katmanı porselendir.
Bu 3 tedavide de ağızda gördüğümüz dış tabaka porselendir.
Bu 3 gurup porselenin altındaki madde nedeni ile birbirlerinden ayrılır.

Hepsinin farklı kullanım alanları vardır.

1- Zirkonyum Porselenler (porselenin altında zirkonyum altyapı var)
2- Metal Destekli Porselenler (porselenin altında metal altyapı var)
3- Full Seramikler (porselenin altında farklı bir madde yok tamamen porselen)

ZİRKONYUM DİŞ YAPTIRANLAR 

Daha önceden diş kaplaması yaptırmış olan hastalar arasında yapılan araştırmada metal porselen diş kaplamaların büyük oranda alttaki dişte problem çıkardığı görülmüştür. Özellikle iyi bir ağız bakımı olmadığında diş eti ile diş kaplamasının birleştiği alanda biriken bakteri plağı nedeni ile diş eti çekilmesi, diş eti kanaması ve diş çocukleri ortaya çıkmıştır. Zirkonyum diş kaplamalar da en büyük avantajlarından bir tanesi de kaplamanın ağzındaki kesilmiş diş ile ve diş eti ile olan mükemmel uyumudur. Bilgisayar ortamında hazırlanan zirkonyum diş kaplamalar uzun Ömürlü ve sağlıklı bir şekilde kullanım imkanı sağlarlar. Zirkonyum alt yapı metal içermediği için renk sorunları yaşanmaz. Aynı şekilde zirkonyum malzemesi alerji yapmayan bir malzemedir ve uzun yıllar sağlıklı bir şekilde kullanılabilir. Diş Hekimliği nde sadece ön bölgede değil artık ağzın her bölgesinde rahatlıkla kullanılabilen zirkonyum diş kaplamalar hakkında daha fazla bilgi almak için diş ekimi Sertaç kızılkaya ile görüşebilirsiniz. Diş tedavilerinin uzun Ömürlü olması hem maddi olarak hem de manevi olarak külfete girmemize engel olur.