Diş tedavisi beklemeye gelmez!

Kongre Sadece bilimsel bir kongre olmakla kalmaz aynı zamanda meslek bileşenlerinin tümünün yer aldığı ve onların sorunlarının tartışıldığı büyük bir organizasyondur” dedi.

Yücel, diş hekimliğinin en önemli sorununun, hizmet alımı olduğunu anlatarak, uzun yıllardan beri bu konunun tartışıldığını ve artık olgunlaşma dönemine girdiğini söyledi. "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızla yaptığımız çalışmalar sonuç verecektir" diyen Yücel, "Biliyorsunuz Türkiye’de 74 milyon insanımızın ağız diş sağlığı konusunda hizmet aldığı genel sağlık sigortası tarafından desteklenen hizmet alımı sadece kamuda gerçekleştirilmektedir. Kamu hastanelerinde ağız diş sağlığı merkezlerinden ya da diş hekimliği fakültelerinden ancak halkımız bu hizmeti alabilmektedir. Bu yeterli bir hizmet olamamaktadır” şeklinde konuştu.

GENEL SAĞLIK SİGORTASI KAPSAMINA ALINSIN
Diş hekimliğindeki sorunlara değinen Yücel, “24 bin diş hekiminden sadece 8 bin diş hekiminin yer aldığı bu ortama 74 bin insanımız kanalize edilince olumsuzluklar ortaya çıkıyor. TDB diyor ki, kamu-özel ayrımı olmadan bu genel sağlık sigortası kapsamı içine bütün diş hekimlerimizin potansiyeli alınsın ve bu şekilde halkımızın ağız-diş sağlığına ulaşımı daha rahat bir hale gelsin. Bu noktada SGK ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile son zamanlarda yaptığımız toplantılarda olumlu bir noktaya geldiğimizi ifade etmek istiyorum. Tabii ki bu konudaki yetki hükümetindir” ifadesini kullandı.

DİŞ SORUNLARI BEKLEMEYE GELMEZ
TDB Genel Sekreteri Tarık İşmen ise, ağız diş sağlığı sorunlarında bekleme süresinin olmadığını, ağızdaki herhangi bir durumun 24 saat içinde başka bir faza geçebileceğini söyledi. İşmen, “Özellikle hamileler, sistemik hastalığı olanlar için de son derece tehlikelidir. Devletin şu anda ağız diş sağlığı hizmetlerinin özelden alınmasına yönelik projesi şu ay bu ay hizmete girecek diye bir şey yok” dedi.