Zirkonyum

Zirkonyum estetik diş hekimliğinde hem hastalar için hem de diş hekimleri ve diş laboratuvarları için yüz güldüren sonuçlar vermektedir zirkonyum diş eti ile uyumu kaplama takıldıktan sonra uzun süre arda kalmasına yardımcı olur özel tekniklerle işlenen zirkonyum alt yapısı hem diş şekline hem de diş eti çekmene en uygun sonuç alınabilen diş kaplaması dır zirkonyum un metal porselen diş kaplamalarına göre birçok üstün özellikleri vardır bu nedenle estetik bölge çalışmalarında zirkonyum diş kaplaması tercih ederler.
Zirkonyum kaplama diş neden tercih edilir?

Zirkonyum porselen diş kaplama diş hekimliğinde kullanılan metalsiz estetik diş kaplama malzemesidir. Zirkonyum diş, metal porselen diş kaplamasına göre daha estetik ve doğal dişe benzeyen bir görüntü verir. Zirkonyum diş kaplamada diş eti kenarında renklenme oluşmaz.Bilgisayar destekli üretim sayesinde diş etine oturması hatasızdır. Zirkonyum kaplama diş sağlamdır.Zirkonyum diş kaplamalar diş eti çekilmesi yapmaz. Zirkonyumdan yapılan diş kaplamaları allerjik reaksiyon oluşturmazlar. Diş etlerimiz zaman içerisinde doğal olarak biraz çekilirler.Zirkonyum porselen kaplamalı dişlerde, diş eti çekilse bile diş eti altından gri metal değil dişle aynı renkte zirkonyum yansıyacaktır. Bu durum estetik açıdan sizi rahatsız etmeyecektir.Kırık dişlerin onarımında kaplama yapılacak ise zirkonyum diş kaplama yapılabilir. 
Eski dolgularda rengi ve yapı bozulmuş ise estetik düzeltilmesinde  zirkonyum diş kaplama yapılabilir.Eğri dişlerin düzeltilmesinde (ortodontik tedavi alternatifi olarak)  zirkonyum diş kaplama yapılabilir.Çok fazla madde kaybı olan dişlerde zirkonyum diş kaplama yapılabilir.Beyazlatma ile sonuç alınmayan ileri derecedeki diş renklenmeler inde estetik  zirkonyum diş kaplama yapılabilir.Dişlerinde tedavi ihtiyacı olan hastalarda ve önceden dişleri kesilmiş hastalara yapılacak yeni uygulamalarda  zirkonyum diş kaplama yapılabilir.
Metal destekli diş köprüsü veya tek diş kaplaması olanlarda zirkonyum diş kaplama yapılabilir. Aşırı madde kaybı olan dişlerde estetik zirkonyum diş kaplama kullanılabilir.Zirkonyum kaplama; metal destekli porselen diş kaplamaların kullanıldığı tüm uygulamalarda iyi bir alternatif olarak kullanılmaktadır.
Published with Blogger-droid v2.0.10