Estetik diş kaplaması

Estetik diş kaplama nedir? Çeşitleri? Fiyat ve özellikleri avantaj ve dezavantajlarını öğrenmek için iletilim kurabilirsiniz.


Diş hekimliğinde kaplama gereksinimi; kırık diş, çekilmiş diş veya aşırı madde kaybı olan dişlerde estetik kalama uygulanır. Takılan kaplamanın estetik olması yani, büyüklüğünün, şeklinin, renginin ve kapanışının ideal olması gerekir. Bütün bu şartlar sağlanmadığı durumda ağıza takılan kaplama hem iyi bir fonksiyon sağlayamaz hem de kötü bir görüntü oluşturur.
Günümüzde estetik diş hekimliği uygulamaları ile yapılan dişin büyüklük, şekil ve renk bakımından doğal dişi birebir taklit etmesi amaçlanır.
Kaplama dişin doğal bir şey taklit edebilmesi için öncelikle ışık yansıtma özelliğinin doğal dişe benzemesi gerekir özellikle içerisinde metal bulunan porselen diş kaplamaları metalin koyu renginden dolayı çok iyi sonuç veremezler metal porselenlere alternatif olarak geliştirilen zirkonyum ve empress dişler renk olarak doğal işe en yakın rengi vermek konusunda son derece başarılıdırlar.
Metal porselenlerin diğer avantajı da metalin diş etinde morarma yapmasıdır. Diş eti metalin renk yansıması ile koyu renk görünür bu da kaplama yaptıran kişi için son derece rahatsız eden bir husustur.
Bir başka önemli konuda metal porselen kaplamaların, metal eritilerek model üzerine döküm yöntemi ile üretilmesi ve diş ile kaplama arasında uyum sorunu yaşanmasıdır. Bu durumda kaplama diş eti ile ideal bir uyum sağlayamadığı için zaman içerisinde diş etinde kanama koku gibi sorunlar oluşması muhtemeldir.
Oysa zirkonyum veya empress diş kaplamalarında döküm yapılmaz kaplamalar bloktan kek kerem yöntemi ile kesilir hata payı yok denecek kadar azdır arda dişler üzerine birebir uyum sağlanan zirkonyum ve empress diş kaplamaları bu nedenle uzun ömürlüdür diş eti ile çok iyi uyum sağlar diş etinde renklenme yapmaz uzun dönem başarısı çok yüksektir diş eti ile uyumu sayesinde kanama ve ağız kokusuna neden olmayan zirkonyum ve empress diş kaplamaları günümüzde estetik diş hekimliğinin vazgeçilmezi olmuştur.

Published with Blogger-droid v2.0.10