Empress diş

Empress diş nedir?

Empress diş kaplamalarda  zirkonyum veya metal yerine güçlendirilmiş porselen ile işlem tamamlanır. Empress adı verilen güçlü cam yapının ışık geçirgenliği mükemmeldir.
Doğal dişten ayırt edilemeyecek kadar doğal bir görüntü elde edilir.Güçlendirilmiş cam ile yapılan empresslerin en büyük özellikleri ışığı doğal diş gibi yansıtmaları nedeni ile doğal görüntüde olmalarıdır. Metal porselenlerde metalin koyu rengi diş etinde karartı şeklinde kötü bir görüntü verir. 
Zirkonyum alt yapılı diş kaplamalarında da ışık geçirgenliği empress diş kaplamalarındaki kadar iyi olmadığından dikkatli bakıldığında empress diş kaplamaları zirkonyum diş kaplamalarına göre daha doğal görünürler. 
Estetik diş hekimliğinde özellikle ön diş kaplamalarında Empress kaplamalar tercih edilmelidir. Çünkü Empress kaplamaları doğal görünür. Özellikle ön dişlerde çok iyi sonuç veren empress kaplamaların estetik başarısı oldukça yüksektir. 
Empress diş kaplamalar bilgisayar destekli, hassas cihazlar kullanılarak kişiye özel hazırlanır. Metal allerjisi olan kişilerde porselen kaplamalar yerine empress diş kaplama tercih edilmelidir. Çünkü  metal yerine cam destekli özel bir porselen kullanılır ve bu sebeple Empress diş kaplama yaptıran hasta allerji sorunu yaşamaz.Biyoloj,k olarak vucuda en uygun diş kaplama malzemesi de empress diş kaplamalarıdırEmpress kuronlarda ana madde cam silika yani  porselendir.