Diş kaplama estetiği

Ağızda dişler 32 tanedir ve yirmiyaş dişleri hariç bütün dişlerin çok önemli görev ve fonksiyonları vardır. Ön dişler kesme ve koparma yan dişler de çiğneme ve öğütme fonksiyonları yaparak sindirim sistemine katkıda bulunurlar. 
Ön dişler estetik ve konışma görevlerini de büyük ölçüde üstlenirler. Arka dişler de dil ve yanak yumuşak dokusuna destek olur.
Sistemin sağlıklı çalışabilmesi için dişlerin doğru sıralanışta ve eksiksiz olması gereklidir. Eksilen dişler fonksiyonun azalmasına ve diğer dişlerin de yer değiştirmesine neden olurlar. Bu durumu engellemek için çeşitli nedenlerle oluşan diş boşluklarını doldurmak ve sıralanış ile birlikte fonksiyonu da sağlamak gerekir. Tabi önemli nedenlerden birisi de eksik dil nedeni ile oluşan estetik kaybını gidermektir.
Özellikle ön diş eksikliğinde diş estetiği büyük önem kazanır.
Doğal görünümli diş yapmak bütün diş hekimliği çalışanlarının amacı olmuştur. Bu amaç ile estetik zirkonyum diş kaplama uygulamaları, lamina diş ve empress diş kaplamalar yapılır. Amaç kişinin kendi dişi gibi görünen ve fonksiyon yapan diş kaplaması uygulamaktır.
Bu kaplamalar o kadar estetik olurlar ki bazen insanlar diş kaybı olmadığı halde diş kaplama yaptırırlar.
Bu diş kaplamlardan en başarılı ve kullanışlı olan çeşidini diş hekiminiz size nedenleri ile izah edecektir.
Siz alternatifler içerisinden diş fiyatı size uygun.