Diş eti renklenmesi tedavisi

Dişeti renklenmesi tedavisi mümkün bir problemdir.
Öncelikle diş eti renklenmesinın nedenlerini anlayıp daha sonra yapılabilecekler hakkında bilgi sahibi olmanız için hazırlanan yazıyı dikkatli okumanızı öneririm. Dişeti renklenmesi tedavisi mümkün bir sorundur. Ancak tedavi sonrasında renklenmeye neden olacak özellikle sigara puro nargile gibi alışkanlıklar devam ettiğinde bir miktar renklenmeye tekrarlayabilir. Birkaç yıl içerisinde ortaya çıkan bu durum işlemin tekrarlanması ile giderilebilirmektedir.
Sosyal hayat ve diş eti renklenmesi:Diş ve diş etleri görünümündeki sorunlar kişinin sosyal hayatını olumsuz etkileyen faktördür. Göze hoş görünen, gülümseme günlük hayatta pozitif etkisi olmakla birlikte kişisel bakımın etkili belirtilerindendir. Göz alıcı bir gülümseme kişilerin özgüvenini ve sosyal iletişimini önemli derecede arttırarak iş ve özel hayatlarındaki başarı ve mutluluğu sağlamaya katkıda bulunur. Diş eti renklenmesi olan kişiler dişleri düzgün olsa bile rahatlıkla gülümseyemezler.
Diş etinde koyu rengi gidermek

Diş eti renklenmesi nedenleri:Dişeti hiperpigmentasyonu epitel bazal ve bazal üstü hücre tabakalarında melanin aşırı birikimi sonucu oluşur. Dişetindeki melanin pigmentasyonu tamamen iyi huylu olmasına rağmen, kozmetik kaygılar, özellikle yüksek gülümseme hattı olan hastalarda sorun oluştururAşırı melanin, diş etlerinde kahverengi veya siyah yerine pembe görünmesin neden olabilir. Bu Afrikalı veya Ortadoğu kökenli olan insanlar gibi belirli etnik gruplarda daha sık görülür. Amalgam dolguların da bu renklenmelerde bir miktar etkisi vardır. Ekstra pigment herhangi bir hastalığı göstermez.Kişiler daha iyi bir estetik için pembe diş etlerini tercih ederler.Bu nedenlediş hekimi olarak bizler de bu ihtiyaç için birtakım işlemler ile diş eti rengini açabiliriz. 

Dış eti rengi açmak
Diş eti renklenmesi tedavisi

Dişeti renklenmesi tedavisi:Klinik uygulamalarda elektrocerrahi yöntemleri ile çok başarılı sonuçlar almaktayız.Literatürde: Neşter cerrahisi (keserek çıkartma), gingivektomi, serbest diş eti otogreftleme, kriyoterapi, elektro kimyasal maddeler , % 90 fenol ve% 95 alkol ile gingivektomi, elmas frezlerle aşındırma gibi çeşitli depigmentasyon teknikleri bildirilmiştir.

Diş eti renklenmesi tedavisi kalıcımıdır?

Depigmentasyon işlemi bir ömür boyu kalıcıdır. Aşırı sigara kullanımı ve ilaçların yan etkileri ile bir miktar koyulaşabilir. Bu dış etkenleri ortadan kaldırmak zorundasınız.

Tedavi ne kadar sürer?

Prosedür diş eti renginin koyuluğuna yani rengine ve büyüklüğüne bağlı olarak 30-60 dakika sürer. Lokal anestezik sayesinde hiçbir acı hissetmezsiniz.

İşlem sonrası kalan bir kaç pigmentler varsa ne olur?

İkinci bir işlem ile onlar da alınabilir.

Sigara içebilir miyim?

Sigara pigmentasyon nedenlerinden biri olarak bilinir. Bu nedenle işlem sonrası sigarayı bırakmak için hastalarımızı teşvik ediyoruz.En azından işlemden sonra en az 7 gün boyunca sigarayı bırakmak gerekir.

Ne kadar ücret öderim?

İlk danışma ücretsizdir. İşlem yaptırmak için randevu almak istediğinizde bir miktar ödeme yapmanız gerekir

Randevu için 05493474349 dan ulaşabilirsiniz.

Eğer üst diş etleri için işlem yapılacak ise 250 Euro maliyet olacaktır. Her iki çene için toplam 450 euro ödeme yapmanız gerekecektir.
Dişeti renklenmesi tedavisi
Diş eti renklenmesi tedavisi öncesi

Diş eti renklenmesi tedavi sonrası