Ön iki dişin ayrık olması

Ön dişler yüz görüntüsünü büyük ölçüde değiştirir. Dişlerin rengi ve büyüklüğü her insanda farklılık gösterir. Yüz hatları ile uyumlu dişler güzel bir ifademizin olmasını sağlar. Bonding yöntemi,lamina diş kaplama ve zirkonyum diş kaplamalar ile estetik görüntülü dişlere kavuşmak mümkündür.
Sizin için en iyi tedavi yönteminin hangisi olduğu hakkında genel bilgiler edinmek istiyorsanız yazıyı dikkatlice okuyunuz.
Dişlerimizin rengi veya büyüklüğü ile ilgili sorun olduğunda estetik sorunlar ve kaygı başlar.Bu yazıda ön dişlerin ayrık olmaları durumunda yapılabilecek tedavi yöntemlerinden bahsedeceğiz.
Diş hekimliğindeki teknolojik yenilikler sayesinde ayrık dişlerin kapatılması mümkündür.
Ayrık dişlerin kapatılmasında en yaygın olarak uygulanan yöntem bonding ile kapatma yöntemidir. Bu yöntemde diş üzerinde hiçbir aşındırma yapılmaz.Aralıklı diş yüzeyleri temizlenir ve özel kompozit malzeme kullanılarak aradaki boşluk kapatılır. Diş rengi ile aynı olan bu malzeme yüzeyi cilalandıktan sonra kendi dişiniz gibi kullanabilirsiniz. Aralıklı diş kapatma

Ayrık dişlerin bonding yöntemi ile kapatılamayacağı durumlar:

Çok fazla aralık olması durumunda bu yöntem ile aralıkların kapatılması sonrasında diş hacmi fazla büyüyeceği için estetik olarak görüntü bozulur. Eğri dişlerin bonding yöntemi ile düzeltilmesi pek iyi sonuç vermez. 
Dişleriniz eğri ise ortodonti tedavisi ile düzeltilmesi en uygun yaklaşımdır. Ortodonti uzmanı diş tedavinizin süresi ve maliyeti ile ilgili size ayrıntılı bilgi verecektir. 
AYRIK DİŞ KAPATILMADAN ÖNCE

AYRIK DİŞ KAPATILMASI
Ayrık diş kapatma ne kadar sürer? Tedavi tek seansta tamamlanır. Diş eti rahatsızlığınız var ise önce diş eti tedavisi yapılması gerekir. Kanayan diş eti iyi bir tedavi yapılmasına engel teşkil eder. Bu nedenle özellikle ön diş bölgesinde estetik diş dolgusu yapılırken diş eti kanaması olmaması gerekir. Size uygun diş tedavi yöntemlerini ancak dişlerinizi hekim muayene ettiğinde doğru olarak belirleyebilir. Bu nedenle diş hekimi muayenesi ile tedavi öncesi bilgi almak en doğru yöntemdir. Randevu için 02126616979 dan ulaşabilirsiniz.