CEREC DİŞ

CEREC diş hekimliğinde kullanılan bir CAD/CAM sistemdir.

C A D: Computer Aided Design (Bilgisayar Destekli Tasarım)
C A M: Computer Aided Manufacturing (Bilgisayar Destekli Üretim)

Bu sistemde dişlerin ölçüsü özel 3 boyutlu kamera ile direkt olarak hasta ağzından alınır. Yalnızca birkaç 3 boyutlu fotoğraf ile ölçü işlemi tamamlanır. Geleneksel ölçü malzemelerine ihtiyaç duyulmaz.

Ölçü aşamasından sonra, özel yazılımı ile yapmak istediğimiz restorasyonlar 3 boyutlu olarak hastanın beklentilerine ve ağzın anatomik yapısına uygun olarak tasarlanır.

Daha sonra sistemin frezleme (milling) ünitesiyle bir diş en geç 15 dakika içerisinde mikronluk hassasiyette üretilir ve aynı seansta da hastanın ağzına takılır.

Tedaviler tek seansta tamamlanabildiği için geçici dişlere, tekrarlayan seanslara gerek kalmaz ve zaman tasarrufu sağlanır. Özellikle yoğun çalışanlar için cazip bir alternatiftir.


CEREC restorasyonlar, istenildiği zaman herhangi bir ölçüye ihtiyaç duyulmadan aynısı tekrar üretilebilir. Restorasyonun tasarımı bilgisayarın belleğinde olduğu için hiçbir şeye gereksinim olmadan 15 dakika içerisinde hazırlanır ve önceki restorasyonun mikron düzeyde aynısı elde edilmiş olur. Yurt dışında ya da şehir dışında herhangi bir şekilde restorasyonu kırılan bir hastaya ertesi gün bile ulaştırılabilir.



CEREC’le neler yapılabilir?


Porselen Kaplamalar (Kronlar)
Porselen Laminalar
Porselen Köprüler
Porselen Inlay-Onlay
Zirkonyum Altyapılı Porselenler
Full Zirkonyum Restorasyonlar
Kompozit Inlay-Onlay
Kompozit Laminalar
Kompozit Kaplamalar (Kronlar)
CEREC 4.0 yazılımıyla bütün ağız aynı anda tasarlanabilir. 3 boyutlu gülüş tasarımı yapılabilir ve tek seansta bitirilebilir.



İstanbul Diş Kliniği randevu Tel:05493474347