Zirkonyum Kaplama Özellikleri

     Zirkonyum estetik bir diş kaplamadır. Metalin olumsuz özelliklerini ortadan kaldırmak için kullanılır. Daha çok estetik amaçlı olarak kullanılan zirkonyum dişler kırık, kanal tedavili, çapraşık, rengi ve yüzey özellikleri bozulmuş dişlere uygulanabilir . Önceden yapılmış metal porselen dişlerin sökülüp bunların yerine zirkonyum diş kaplama yapılması da mümkündür .     Zirkonyum diş kaplamalar ışık geçirgen oldukları için doğal dişe yakın görüntü verirler . Zirkonyum dişler biyolojik olarak uyumludur ve metal porselen dişler gibi alerjiye neden olmazlar .
    Zirkonyum diş kaplama diş eti ile biyolojik olarak tam uyumlu olduğu için diş eti kenarında morluklar oluşmaz.
Zirkonyum diş kaplamalar bilgisayar yardımıyla üretildikleri için kesik diş ile tam bir uyum sağlarlar ve bu sayede alttaki dişin çürümesini önüne geçilir . Çünkü diş ile çok iyi bir uyumu vardır . Bu uyum sayesinde kaplama altında çürük oluşma ihtimali ortadan kalkar .
    Zirkonyum diş kaplamalar kesik dişlerin üzerine yapıştırılır ihtiyaç duyulduğunda bu kaplamaları çıkarmak mümkündür . özellikle ön dişlerde kullanılan  zirkonyum kaplamalar renk olarak kendi diş renginize en yakın sonuç veren kaplama türlerinden birisidir . İhtiyaç olduğunda 18 yaşında dile soğuk diş kaplamalarının yapılması mümkündür . Dayanıklılık olarak neredeyse metal altyapılı porselen kaplamalar kadar sağlamdır.
    Estetik Diş kaplama ihtiyacınız var ise size uygun en iyi alternatifi birlikte belirleyelim. 02126616979