En yakın diş hekimi Küçükçekmece


İhmal edilmemesi gereken sağlık sorunlarından bir tanesi de diş sağlığıdır. Sindirim sisteminin başlangıcı olan ağzı ve dişlerimiz düzenli bakım gerektirir. Dişler sürdüğü andan itibaren yemek yedikte kirlenir. Her yemekten sonra düzenli diş fırçalaması gerekir. Dişler fırçalanmadığı zaman üzerinde biriken yemek artıkları özellikle diş ve diş etinin birleştiği bölgelerde ve ara yüzlerde bakteri plağı adı verilen ve diş çürüğüne neden olan kalıntıların oluşmasına sebep olur. 
Diş Çürüğü ve diş eti hastalıkları az ve dişlerde görülen en önemli sağlık problemidir. Her iki hastalığında tedavisi son derece basittir. Ancak bu hastalıklar ilerlemeden diş doktoruna giderek tedavi ettirilmesi gerekir. 
Diş tedavilerinde başlamadan önce gidilecek diş ekimi veya klinik ile ilgili bir araştırma yapılır. Özellikle büyük şehirlerde ikamet ettiğimiz yere veya işyerimize en yakın diş ekimi birinci tercih olacaktır. Ancak mesafenin yakın olmasından ziyade yapılacak işlem konusunda bilgili ve donanımlı
 Bir klinik ile diş ekiminın bulunması daha önemlidir. Yaşadığımız yere en yakın bir şekil mi bize ulaşım konusunda ve randevular konusunda büyük avantaj sağlar ancak tedavinin yolunda gitmesi her şeyden önemlidir. Yapılan diş eti tedavisi iyi sonuç alındığında ömür boyu kullanacağımız dişlerimizin sağlığı için büyük katkı sağlar. Dişeti hastalığı tedavi edilmediğinde işler zaman içerisinde sızlamaya başlar diş etleri çekilir ve ileriki dönemlerde işler az içinde sallanarak çektirilmek zorunda kalınır. Dişeti hastalığı diş eti kanaması ve ağız kokusuyla kendisini belli eder.
Diş çürüğü de başlangıç aşamasında soğuk sıcak hassasiyeti dişler arasında lifli besinlerin girmesi ve ağız kokusu ile belirti veren bir rahatsızlıktır. Diş Çürüğü tedavisi ilerleme ben yapıldığı nda dolgu ile senelerce sorunsuz kullanabileceğiniz tedaviler ortaya çıkar. İlerlemiş diş Çürüğü tedavisi her zaman sorun yaratabilir. Çünkü çürük ve dolgulu dişim sinirine yaklaştıkça dolgu yapıldıktan sonra bile soğuk sıcak hassasiyeti devam edecektir. Eğer bu hassasiyet giderek artarsa veya çiğnedi ne zaman gece ağrı yapmaya devam ederse kanal tedavisi gerektirebilir. Dolgu yapıldığında dişim sinirinin alınması gerekmez. Ancak ilerlemiş çürükler yani dişin sinirine kadar ulaştığını gördüğümüz durumlarda dişin kanal tedavisi yapılması gerekir. Kanal tedavisi maliyeti diş dolgusundan ayrı olarak hesaplanır. Bir dişe dolgu yapıldığında ödediğiniz ücret üzerine yapılan kanal tedavisinin ücreti ayrıca ödenmesi gereken bir ücrettir. İşlerin erken dönem fark edilen sorunları tedavi için daha kısa süre gerektirir ve daha ucuz bir maliyet ile tedavi edilebilir. Sağlık ile İlgili her türlü sorunda geç kalmadan doktora gitmek son derece büyük önem taşır.