Güzel görünmek için

İnsanın yaşamı boyunca güzel dişlere sahip olması en büyük isteklerinden birisidir. Çoğunlukla çocuk yaşta diş bakımına dikkat edilmediği için dişlerin üzerinde çürükler oluşur. Çocukken yenilen aburcubur gofret ve çikolata gibi zararlı besinler dişlerin üzerinde Çürük oluşmasına neden olur.
Çocuk yaştan itibaren altı ayda bir diş hekimi kontrollerine gidilmesi gerekir. Bazı ağızlar ve diş yapısı çürük için normalden daha fazla elverişlidir.
Az bakımında diş macunu ve diş fırçasının yanısıra diş ipi ve ağız gargarası kullanılması da büyük önem taşır. Dişlerin günde üç defa fırçalanması sağlıklı bir diş yapısı için yeterli değildir. Fırçalama seansının etkili olması yeterli sürede bütün dış yüzeylerini temizlemesi Çürük oluşumunu engelleyen en büyük faktördür.
Çocuklarda diş teli ihtiyacı olup olmadığını tespit etmek için altı yaşından itibaren düzenli olarak diş ekimine gidilmesi gerekir. Güzel dişlere sahip olmak ancak çocuk yaşta yapılan düzenli fırçalama ağız bakımı ve hekim kontrolü ile mümkün olmaktadır.
Güzel işlere sahip olmak için diş yapısı bozuk olanlar veya diş rengi sarı olanlar diş hekimine müracaat ettiğinde kendileri için bir gülüş tasarımı yapılabilir. Aralıklı dişlerin kapatılması kırık dişlerin üzerlerine kaplama yapılması veya çocuklerin tedavi edilmesi ve estetik bir görüntüye kavuşturulması maden dişe kimliği için sıradan bir işlemdir. 
Estetik diş ekimi niye uzmanı diş ekimi Sertaç kızılkaya yeni nesil zirkonyum diş kaplamalar, lamina tedavisi, diş beyazlatma ve gülüş estetiği ile ilgili sorular yönelttik. İstanbul küçükçekmece korudan diş Kliniği nde görev yapan diş ekimi Sertaç Kızılkaya bize dijital diş hekimliği gülümseme dizaynı ve zirkonyum diş kaplamaları hakkında bilgiler verdi. 
Kişiye özel gülüş tasarımı uygulamalarında ilk basamak kişinin yüz hatlarından ve konuşma gülme sırasındaki görünen diş miktarının tespit edilmesidir. Gözbebeklerinden çizilen doğru ile dişlerin çiğneme yüzlerinden geçirilen doğru birbirine paralel olmalıdır. Gülümseme sırasındaki ağız açıklığı miktarı dişlerin dudaklar ile olan mesafesi gülümseme sırasında diş ve diş etlerinin görünen kısımları bir bütün olarak gülüş estetiğini oluşturur.