Üst çene bütün dişlerini kaplama yapılması

Özellikle üst çene de estetik diş örüntüsü istendiğinde en az on tane dişini kaplama yapılması gerekir. Gülümseme Sırasında dudak açıklığı ve görünen dişlerin sayısına göre estetik gülüş tasarımı yapılır.
Dişlerin çürük olması eğer olmazsa veya daha önceden yapılmış dolguları ve diş kaplamaları olmazsa görünümü pazar. Çekilmiş dişler için boşlukları doldurmak amacı ile köprü şeklinde diş kaplamaları uygulanmaktadır. Özellikle ön bölgede diş köprüleri yapıldığında diğer işlerle olan uyumunda sağlanması ve diş renginin istenilen düzeyde beyaz yapılabilmesi amacıyla üst çene sekiz veya on adet diş üzerine kaplama yapılabilir.
Estetik dişler için zirkonyum kaplama
Estetik ön diş kaplama öncesi
Yapılan diş kaplamalarının doğal diş gibi görünebilmesi için metal bulunmaması gerekir. Bu amaçla estetik diş kaplamaları uygulanır. Metal içeren diş kaplamalarında diş eti kenarında koyu bir renklenme oluşur. Metali diş eti ve diş ile uyumu iyi olmadığı için diş eti kanaması, çekilmesi hem de diş etinde renk değişikliği görülür. Bunun dışında metal kaplama dişlerin altında çürük oluşma riski daha fazladır.
Estetik görünümlü ön diş kaplamalar da diş sayısı ve malzemesinin dışında sonucu etkileyen başka faktörler de vardır. Diş hekimi sizi muayene ettiğinde konusunda bilgili ve tecrübeli ise size diş eti estetiği gerekip gerekmediği ile ilgili bilgi verecektir. Diş etlerinin sadece şekli değil rengi de estetik olarak önemli bir unsurdur. Koyulaşmış diş etleri için yapılabilecek tedaviler hakkında kaplama öncesi diş hekiminizden bilgi alabilirsiniz. Dişeti renklenmeleri bazen eski kaplamanın malzemesi bazen de pigmentler nedeni ile oluşmaktadır. Koyu renkli diş etleri günümüz teknolojileri sayesinde giderilebilmektedir.
Bu dezavantajları ortadan kaldırmak için günümüzde bilgisayar destekli tasarım ve üretim aşamaları ile zirkonyum ve lamine diş kaplamaları uygulanmaktadır. Yapılacak iyi bir kaplama ile kendi dişiniz gibi görünen beyaz renkli estetik doğal diş görünümünde kaplamalar yapılması mümkün olmaktadır. Kliniğimize geldiğinizde size daha önce yapılmış estetik diş kaplamalar ve metalsiz köprüler ile ilgili vaka resimlerini gösterebiliriz. Önce sonra fotoğrafları sizin için bir rehber olacaktır. Doğal görünümlü estetik diş kaplamalar için 0 212 661 69 79 numaralı telefondan dişhekimi Sertaç Kızılkaya için  randevu alabilirsiniz. http//www.drsertac.com
estetik diş