İmplant diş uygulaması ve zirkonyum kaplama sonrası. www.drsertac.com


Diş ekimi niye her geçen gün farklı bir yenilik ile hastalara tedavi olana sunmaktadır. Mevcut yöntemler yeni teknolojiler ve malzemeler ile geliştirilerek hasta konforu en üst düzeye çıkarılmaya çalışılmaktadır. Özellikle implant diş uygulamaları ve estetik diş hekimliği nde zirkonyum kaplamalar başarılı tedaviler için kullanılmaktadır.

Bir günde imkan
Bir günde implant
Çekilmiş dişlerin yerine uygulanan implantlar kullanılmaya başlandıkları ilk yıllarda sınırlı vakalarda yapılabilmektedir. Lafın başarı yüzdesi ve uygulanabildiği vakalar her geçen gün giderek artmıştır. Uygulanmaya başlandı ilk yıllarda diş çekiminden sonra altı ay gibi bir süre beklenerek yapılan implantlar bugün uygun olan vakalarda diş çekilir çekilmez yerleştirilebilmektedir.
Dişin çekilip yerine hemen implant yapılmasına ve üzerine kaplama takılmasına karar vermek için mutlaka diş hekiminin ağız içi muayene ve rantken görüntülerinizi göre karar vermesi gerekmektedir. Sizi görmeden hiç kimse dişin çekilip yerine hemen implant yapılabileceğini iddia edemez. Değişen çevre dokulara kök ucu ve etrafındaki dişlerin pozisyonları implantın hemen yapılıp yapılamayacağı ile ilgili sınırlamalar getirebilmektedir.
Çoğu zaman hastalar bir günde diş sloganı ile çağrılıp sonrasında sizinde işleriniz bir günde iş yapmak için uygun değil denilerek hayal kırıklığına uğratılmaktadır. Şüphesiz bazı vakalarda bir günde diş mümkün olabilir. Ancak bunlar sınırlı vakalardır. Çok iyi seçilerek uygulandığı zaman başarı i̇le sonuçlanabilir. Bütün şartları sağlayamayacağımı vakalarda diş çekimini takiben hemen implant yapıldığı nda sonuç başarısız olabilmektedir. Hem hasta için hem de hekim için son derece sevimsiz bir duruma düşmemek için bilimsel veriler ışığında doğru değerlendirme yapmak gerekmektedir.
Estetik diş hekimliği, implant, periodontoloji, ortodonti, protez, zirkonyum, laminete veneer ve porselen dişlerin kurallara uygun yapılması ile mümkündür. Diş hekimi ve diş laboratuvarı işbirliği sağlanarak gerçekleştirilir.