Lamina Diş Kaplama ile estetik diş hekimliği fiyatları

Lamina diş kaplama
Günümüzde estetik kaplama olarak bilinen lamina diş kaplamaları ekonomik olarak diğer diş kaplamalar ile karşılaştırıldığında daha yüksek fiyatlar ile uygulanmaktadır. Bu nedenle yaygın olarak kullanılmamaktadırlar. Zirkonyum diş kaplama ile alınan memnun edici sonuçlar olmasına rağmen diş yapısında fazla aşındırmaya oluşturmadan iyi bir estetik görüntünün sağlanması lamina ile mümkün olabilmektedir. Fiyatlarının yüksek olması hassas çalışma gerektirmesi ve malzeme maliyetleri nedeniyledir.
Diş yüzeyinden az madde kaldırılarak uygulanan bu kaplama yönteminde hastalar taksit imkanı yaratıldığından imkanlarına zorlayarak lamina diş kaplamalarına yaptırmayı tercih etmektedirler.
Özellikle dişlerin olması gerekenden daha küçük olduğu durumlarda lamina diş yüzeyinden hiç aşındırmaya yapılmadan uygulanabilen bir işlemdir. 

Zirkonyum mu Lamina mı?

Diş kaplamaları için dişin dört bir tarafından kesim yapılması gerekir. Oysa lamina için sadece ön yüzünden aşındırma yapıyoruz. Diş ne kadar az madde kaybederse hasta için o kadar iyidir. Bu nedenle lamine kaplamaları tercih etmekteyiz. Ancak dişlerin çürük, kanal tedavisi veya aşırı eğri olması gibi durumlarında lamine uygulaması yapılamayabilir. Diş sıkan veya gıcırdatan hastalar için de laminalar tercih edilmezler.
Aralıklı dişlerde de bu estetik uygulamaları başarıyla yapılıp uzun yıllar sağlıklı bir şekilde kullanılan estetik diş ekimi niye tedavilerindendir. Dişler üzerinde renk değişikliği olmazsa veya i̇yi dişlerin düzeltilmesinde laminalar başarıyla uygulanabilmektedirler. 
Diş estetiği için en çok kullanılan malzeme olarak alt plana çıkan lamina kaplamalar hakkında ayrıntılı bilgi almak ve sizin dişlerinizin bu diş uygulamasına uygun olup olmadığını öğrenmek istiyorsanız diş ekimi Sertaç Kızılkaya ile görüşebilirsiniz.

Yorumlar