Diş rengi seçimi

Estetik diş rengi
Estetik diş rengi ile ilgili sorularımıza Diş Hekimi Sertaç Kızılkaya yanıtladı
Diş rengi seçimi ile ilgili bilinmesi gerekenleri konu hakkındaki ayrıntıları Estetik Diş hekimi Sertaç Kızılkaya'ya sorduk.
Dişlerinizin tamamını veya bir kısmını kaplama yapılacaksa bu kaplama renginin doğal diş renklerimizle uyumlu olması çok önemlidir. Dişin renk seçimi öncesinde komşu dişlerin yüzeyinde lekeler veya kırık gibi bozukluklar varsa Önce bunlar düzeltilmeli ve iyi bir görüntü sağlanmalıdır. Sonrasında komşu dişlerin renge renk skalasını içerisinden seçilir ve bunu taklit eden kaplamalar yapılır. Önemli olan size yakışan ve estetik olarak sizin ihtiyaçlarınıza uygun iş rengini belirlemenizdir.
Bazen hastaların hayalinde olan renkler kendi dişleri neyin rengi ile uyumlu olmayabilir bu durumda ana dişlerinden daha açık renkli görünmesine sebep olacağından kötü bir görüntü ortaya çıkar eğer estetik amaçlı bir görüntü arzuluyor iseniz diğer dişler üzerine diş beyazlatma veya lamina diş kaplama yaptırabilirsiniz.
Diş kaplama yapılırken önemli aşamalardan birisi olan diş rengi seçiminde önemli kriterlerden bir tanesi göz rengin saç renginiz ten renginiz ve diş renginizin birbiri ile uyumlu olmasıdır. Dişler üzerinde doğal görünümü veren efektler ilk oyun diş kaplamalar da rahatlıkla uygulanabilmektedir. Doğal görünümden kasıt bazen bir dış çatlağı bazen de dişin içerisindeki gölgeler ve ikinci üçüncü renklenmeler olabilir. Pek diş kaplaması yapılırken yandaki dişin rengi ve şekli büyük önem taşır. Yapılan diş kaplaması sadece yandaki dişe uyumlu olduğunda iyi bir sonuç alınamaz. Dikkat edilmesi gereken diğer bir kriter de dişin simetriğindeki ve karşı tarafındaki dişlerin durumudur. Gerek büyüklük ve şekil gerek renk bakımından iyi planlanarak uygulanan bir diş kaplaması neredeyse kendi dişiniz gibi görünecek ve ağzınızda kaplama olduğu belli olmayacaktır.