Şeffaf Plak ile Telsiz Ortodonti

Diş hekimliğinde giderek artan estetik uygulamalar içerisinde ortodonti tedavisi de yerini almıştır. Eğri dişler hem estetik olarak problem yaratır hem de dişler arasında gıda birikintileri oluşmasına neden olur. Bu birikintiler zaman içerisinde diş çürüğü ve diş eti problemleri ortaya çıkarırlar. Ortodonti tedavisi sayesinde düzelen dişler daha kolay temizlenebilirmekte ve çürük ve diş eti problemleri ortadan kalkmaktadır.
Şeffaf plak ile telsiz ortodonti uygulaması da güncel yöntemlerden birisidir. Sistemin temel mantığı dişler üzerine verilen aşamalı kuvvetler ile dişlerin çene kemiği içerisinde yer değiştirmesidir. Her seferinde belirlenen miktarda hareket sağlanarak dişin istenilen pozisyona alınmasını sağlayan bu yöntem gelişmiş bilgisayarlar yardımıyla planlandı ve üç boyutlu tarayıcı ve printerlar kullanılır.
Şeffaf plak ile ortodonti 
Alışılmış ortodonti tedavileri ile karşılaştırıldığında tel içermemesi dişler üzerine sabit yapıştırma yapılmamışsa sistemin en büyük avantajıdır. Plaklar istenildiği zaman ağza takılıp çıkarılabilir. Bu sayede dişlerin temizliği daha kolay olmaktadır. Sabit teller ile yapılan ortodontik tedavi sinde dişlerin temizlenmesi sorun olmaktadır. Özellikle ağız bakımına dikkat etmeyen hastalarda dişeti problemleri ve dişeti çekilmesi gibi sorunların yanı sıra diş çürükleri de gözlemlenmektedir. Şeffaf plak ile telsiz ortodonti sayesinde dişlerin düzelmesi için yüzeye herhangi bir metal braket yapıştırılması söz konusu değildir. Sadece diş hareketi için minik butonlar kompozit dolgu şeklinde bazı dişler üzerine uygulanmaktadır.
Özellikle yetişkin hastalar görünümlerinin etkilenmesini istemedikleri için telsiz ortodonti gön temini tercih etmektedir. Sistemin başarısı hastanın plakları düzenli kullanmasına bağlıdır. Plaklar kullanılmadığında tedavi de ilerleme kaydetmek mümkün olmayacaktır. Tedavinin en büyük avantajlarından bir tanesi işleme başlarken tedavinin son aşamasına bilgisayar animasyonu sayesinde görebilmektir. Yaklaşık iki haftada bir değiştirilen plaklar ile aşamalı olarak diş hareketi sağlanır. Ayrık dişler, önde veya içerde pozisyon almış dişler, rotasyon yani dönme hareketi yapmış dişler bu sistem ile düzeltilebilirmektedir. Ancak iskeletsel ortodonti problemi olan hastalar için şeffaf plak ile ortodonti tedavisi mümkün olmayacaktır.
Şeffaf plak ile ortodonti süresi tedavi süresi
Dişlerin pozisyonuna göre tedavi planlaması yapıldığı için her hasta için farklı tedavi süreleri gerekir. İleri olmayan vakalar için genellikle 8 ile 14 ay gibi bir süre içerisinde diş hareketlerinden tamamlanması ve istenilen pozisyona gelmesi mümkün olabilmektedir. Sizin için yapılacak şeffaf  plak uygulamasına ne kadar sürede tamamlanacağı ve kaç adet plak gerekeceği ancak analiz sonucu tespit edilebilecektir.
ŞEFFAF PLAK İLE ORTODONTİ TEDAVİSİ FİYATLARI
Bir çok olumlu özelliği ile dişlerin düzeltilmesi için kullanılan şeffaf plaklar diş hekimliğinde her geçen gün daha fazla uygulanmaktadır. Şeffaf plak ortodontik tedavi fiyatları kullanılacak yöntem ve harcanacak zaman ile doğru orantılıdır. Dişlerin fazla eyri olması zaman ve plak sayısını arttıracağını için daha yüksek fiyatlar ile karşımıza çıkmaktadır. Ortodonti tedavisi nde hekimin hastayı görmeden ve analiz yapmadan fiyat verebilmesi alamamaktadır. Genel anlamda bir bilgilendirme yapmak amacı ile şeffaf plak ile ortodonti tedavisi fiyatlarının kaydı ile yapılan ortodontik tedavi fiyatları ile yakın olduğunu söylemekte fayda var. Şeffaf plak ile ortodonti tedavisi yapacağız bir yöntem değildir. Kullanılan teknoloji ve hazırlanan plakların her biri için sarf edilen malzeme zaman ve yatırım nedeni ile tel fiyatları civarında bir para ödemek gerekir. Ancak şeffaf plan avantajlarından faydalanmak dişler üzerinde sabit tel taşımak istemeyen hastalar bu yöntem sayesinde eğri dişlerini düzeltebilmek tedir.