İNVİSALİGN KULLANIMI

Daha güzel dişlere sahip olmak isteyen insanlar onlarca yıldır bir çok farklı seçeneği denemişlerdir. Bunlar arasında dişleri kesip üzerine kaplama veya sadece ön yüzlerine lamina diş uygulaması yapmak gibi seçeneklerde yer almıştır. Dişlere zarar vermeden sadece ağız içerisinde yerlerini değiştirerek yapılan ortodontik tedavi yöntemi de uygulanmıştır. Ortodonti tedavisi her ne kadar uzun zaman alsa da en popüler tedavilerden birisidir. Hem pahalı olması hem de uzun sürmesi insanların dişlerinin üzerine tel taktırmak istememesi son yıllarda gelişen teknolojiyle birlikte alternatif oluşturmuştur. Dişleri düzelten plastik ayarlayacaklar üç boyutlu görüntüleme teknolojisi sayesinde üretilirler. Şeffaf plak veya şeffaf aparey adı verilen piyasada İnvisalign Orthero şeffaf Aparey gibi markalar ile satılan diş düzeltme aparatları 2000 li yıllarda kullanılmaya başlanmış ve her geçen gün daha yaygınlaşmıştır.

Şeffaf Plak Fiyatı 

Diş düzeltme işlemi karar verdiğimiz andan itibaren kliniğimize gelmeniz ile birlikte başlar. Randevu alarak geldiğiniz gün işlerinizde ilgili yapılabilecek uygulamaları öğrenirsiniz. Tedavi uygulamanız bilgisayar destekli teknoloji sayesinde hassas bir analiz sürecinden geçer. Ağız içerisinden alınan ölçü üç boyutlu tarayıcılar yöntemi ile bilgisayar programını aktarılır ve diş hareketleri ne kadar sürede kaç plak ile yapılacak belirler.
Plakların kullanımı: her bir düzeltici Sefa plaza önünde yaklaşık 22 saat kullanmak gerek yok. İçerik kullanım süresi iki hafta olmalıdır. Plakları sadece yemek yemek, diş fırçalamak, sıcak içecekler içmek için çıkarabilirsiniz. Hızlandırılmış ortodontik tedavi hastaları haftada bir defa plaklarına değiştire bilmektedir. Bu sınırlı bir vaka profilidir. Genellikle plaklar iki haftada bir değiştirilir. Şeffaf plakların kullanımında dikkat edilmesi gereken en önemli konu plak değiştirildikten sonra dişler üzerine tam olarak yerleşmesidir. Plak dişler üzerine yerleşmediği bir anda diş hareketleri istenilen biçimde olmayacaktır. Aşağıdaki resimde yanlış kullanılan yani yerine tam olarak yerleşmemiş bir şeffaf plak uygulamasını görüyorsunuz. Bu şekilde diş hareketleri planlandığı gibi olmayacağı için bir sonraki plan takılması da neredeyse imkansız olacaktır. Değiştirilen plaklar da plan üzerine tam olarak oturduğunu görmek ve buna emin olmak büyük önem taşır.

Orthero Fiyatı

Şeffaf plak kullanımında dikkat edilmesi gereken başka bir konuda plakların az da olduğu süre içerisinde sıcak yiyecek ve içecekler tüketilmesidir. Sıcak ile temas eden plaklar şekil değiştirir ve dişler için istenmeyen hareketlerin gerçekleşmesini sağlarlar. Bu nedenle plakların içerisinde veya dışarısında bulunduğu süre içerisinde sıcak ile temas etmemesi önem taşır.
Plaklar dişler üzerinde sigara içilmesi plaklarının renk değiştirmesine neden olur. İki hafta sonra değişecek olan planınız için renk değişimi sizi rahatsız edebilir bunu gidermek için deterjan veya çamaşır suyu gibi kimyasal temizleyiciler ile temizlemek son derece hatalıdır. Plan esnekliğinde ve kimyasal özelliklerinde değişikliğe neden olan kimyasal temizleyiciler sağlığınız için de sakıncalı olacaktır. Diş protez temizleyicileri içerisine koymak tavsiye edilmeyen bir temizleme yöntemidir. Şeffaf plak normal bir fırça ve diş macunu ile fırçalayarak temizlemeniz önerilir.