Telsiz Ortodonti

Güzel dişlere sahip olmak için yapılan uygulamalardan bir tanesi ile eyri dişlerin düzeltilmesidir. Çoğu zaman dişler çene içerisinde hatalı pozisyon alır ve bazen birbiri üzerine iner. Yer darlığı olarak adlandırılan dişlerin çapraşık olması durumu diş hekimliğinde ortodonti tedavisi ile istenilen düzgün pozisyona getirilir. Bazen dişler aralıklıdır. Dişlerin çene kemiği ile olan oranları eğri veya aralıklı olmaları için belirlenen En önemli etkendir. Genellikle kalıtsal olarak anneden geniş çene babadan küçük diş veya tam tersi gibi durumlar işlerin eğri olmasına neden olur. Günümüzde eridi işleri düzeltmek için tel tedavisi olarak bilinen ortodonti tedavisi yaygın olarak uygulanır. Diş tellerinin görünümleri ve kullanım zorlukları telsiz ortodonti yöntemi olarak bilinen şeffaf plaklar ile ortodonti işlemini popüler hale getirmiştir. Bu yazımızda telsiz ortodonti uygulamasının aşamaları hakkında bilgi vermeye çalışacağım.
Dişlerin muayenesi yapıldıktan sonra diş etlerinin sağlığı ve diş çürüklerinin tedavisi yapılmalıdır. Sağlıklı olmayan diş etleri varlığında ortodonti tedavisinın başarısı söz konusu olamaz. Hekim sağlıklı bir analiz yapabilmek için önce hastanın ağız dışı ve havuz içi fotoğraflarını çeker karşıdan sağdan soldan alınan fotoğraflar yüzün ve dişlerin birbiri ile olan pozisyonlarının belirlenmesini sağlayacaktır. 
Klinikte ağız içerisinden ölçü alınır. Silikon malzeme kullanılarak alt ve çene ölçüleri diş eti ve damak dokularını da kapsayacak şekilde ölçü içerisine alınız. Ölçüden elde edilen çene modelleri dikkatli bir şekilde hazırlanır. Ölçü sonrası hazırlanan model yüksek hassasiyetli optik tarama aygıtların da taranır. Bu sayede bilgisayar ortamına geçirilen ağız modeli sıfır hata ile ekranda görünür. Üç boyutlu görüntüde işlerin hedeflenen yerleri sıralanış ve acıları belirlenir. Ortodonti uzmanları tarafından onaylanan bu diş hareketleri üç boyutlu yazıcı yardımı ile üretim aşamasına alınır. Model çıkarılma yöntemi veya doğrudan ağız içerisi tarama yöntemi ile alınan ağız içi görüntüleri bilgisayar ekranında rahat bir şekilde tasarım ve üretim aşamalarına alınır.
Labaratuvarda üretilen diş plakları modelleme analiz ve üretim aşamalarını takiben bir hafta içerisinde hekime gönderilir. Planlamada belirlenen butonlar ve arayüz zımparalama İşlemleri klinikte hekim tarafından yapılır. İki haftada bir değiştirilen plaklar sayesinde dişler adım adım istenilen konumuna gelmeye başlayacaktır. Dişler üzerine tel uygulamadan yapılan bu ortodonti tedavisi sonrası mutlu gülüşler bol kahkahalar sizi bekliyor olacak.
Ayrıntılı bilgi almak isterseniz diş ekimi Sertaç kızılkayanın web sitesi http://www.drsertac.com veya 

Küçükçekmece diş kliniği'nden 02126616979  randevu alarak görüşebilirsiniz.
invisalign