Çürük dişlerin zirkonyum diş kaplama tedavisi

 DİŞLER NEDEN ÇÜRÜR NASIL ÖNLENİR
Diş çürüyen diş kaybında rol alan önemli faktörlerden bir tanesidir. Mine yapısının yeterince güçlü olmaması diş çürüğünün yaygın ve hızlı ilerlemesine neden olur. Aşırı soda kola asitli ekşi tüketimi mine tabakasına zarar verir ve yaygın çocuk oluşması için elverişli ortam oluşur. Ağızda yemeklerin uzun süre bekletilmesi de diş çürüğü olulumu için elverişli ortam yaratır. Sorun ilerlemeden önlem almak ekonomik olarak ve sağlık bakımından tavsiye edilir. Dişlerin düzenli fırçalaması iyi bir ağız bakımı düzenli diş doktoru kontrolleri sayesinde yaygın çürük oluşumuna engel olmak mümkündür. Her şeye rağmen problem büyüdü ve yaygınlaştığı ise dişler için kaplama yapılması gündeme gelir.

DİŞ ÇÜRÜĞÜNDE ZİRKONYUM DİŞ KAPLAMA 
Özellikle anne diş bölgesinde çocuk oluşumu yaygın ise dişlerin kaplanması gündeme gelir. Yapılacak diş kaplamasının uzun Ömürlü ve doğal görünümde olması istenir. Genç yaşta dişler üzerine kaplama yapılması tercih edilmez ancak mecbur kalındığında en iyi şekilde yapılmalıdır. Biyolojik olarak vücut ile uyumlu ve uzun Ömürlü malzeme kullanımı tercih edilmelidir.
Zirkonyum diş kaplamalar bu işlem için en çok tavsiye edilen malzeme olarak bilinir. Sadece malzemenin zirkonyum olması önemli değildir. Yapılacak diş çürük tedavisi ve dişlerin hazırlanması işlemleri önem taşır. Yapım aşamasında zirkonyum diş kaplama.
Resim yazısı ekle
Laboratuvar aşamasında malzeme kalitesi teknisyenin bilgi tecrübe ve deneyimi de önem taşır