HOLLYWOOD SMILE NEDİR?

Çoğu zaman gazete radyo ve televizyonlarda magazin programlarında boy gösteren ünlülerin dişlerinin yapıldığını görüyoruz. Ünlü şarkıcılar sipikerler ve mankenler dişlerini neden yaptırıyorlar? Hollywood  smile olarak adlandırılan daha beyaz daha büyük dişler için yapılabilecek diş tedavileri nelerdir? Bu yanlış yazımızda size estetik diş hekimliği ye estetik diş tedavileri ile ilgili güncel konular hakkında bilgi vermeye çalışacağız. İnsanlar neden diş yaptırmaya ihtiyaç duyarlar? Diş yapılması gereken durumlar? Ne zaman yaptırmalı ne zaman yaptırmamalı? Bu tedavilerin faydaları yanında zararları varmıdır varsa nelerdir? Diş yapıldıktan sonra kendi dişiniz gibi yemek yiyebilecek misiniz? Bu soruların cevaplarını vermeye çalışacağım.
HOLLYWOOD SMILE
Amerikan film sektörünün merkezi olarak bilinen ve moda trent belirleyen bir sektör karşımızda. Amerika'da beyaz düşler ve güzel gülüşler herkesin istediği bir tarz durumunda. Yani moda!
Film sektörü ile birlikte yaşam biçimleri ve küçük tüketim alışkanlıklara konusunda da topluma empozesyon yapan bir sektör olan film sektörü son 30 40 yıldır beyaz ve düzgün dişler ile görünen filim artislerine en plana çıkardı. Tıpkı aşırı zayıf mankenlerin en plana çıkarılması gibi dişlerin bembeyaz ve olması gereken de bir boy daha büyük olması moda haline geldi. Önce Amerika'da başlayan bu akım giderek Avrupa'ya ve günümüzde Türkiye'yi de etkisi altına aldı. Her ne düşünürsek düşünelim topluma enjekte edilen fikir daha beyaz ve daha büyük işler ile gülümsemek aslında estetik gülüş tasarımı ile pek örtüşmeyen Hollywood smile sanki estetik bir gülümseme gibi istenmekte.Ön plana çıkan özelliği
  1. Daha beyaz
  2. Daha büyük 
  3. Tam sıralı diziliş
Bu üç kuralın karşılandığı gülüş tasarımında olduğu Hollywood smile özellikleri göze çarpar. Diş teknisyenleri ve diş hekimleri için oldukça basit bir uygulama olan bu gülüş tasarımı kişilik yapısı ve yaşam biçimi ile örtüştüğünde iyi sonuçlar verebilmektedir. Ancak daha mütevazi ve doğal bir yaşantısı olan insanlar için Hollywood smile tavsiye etmiyorum. 
HOLLYWOOD SMILE İÇİN ZİRKONYUM DİŞ KAPLAMA
İtenilen Özellikle daha beyaz ve daha büyük dişler olduğunda zirkonyum aranılan bir malzemedir. Alt yapısı nedeni ile dişeti uyumu mükemmel olan bu malzeme de rengi istediğimiz kadar beyaz yapabilmekteyiz. Büyük diş yapılmak istendiğinde dişten daha az kesim yani aşındırmaya yapılır. Bu sayede soğuk sıcak hassasiyetinin daha az olduğu diş kaplamaları yapmak mümkündür. Diş hekimi size tedavi öncesi ve sonrası fotoğraflar ve tedavinin olası sonuçları ile ilgili bilgi verecektir. Gülüş estetiğimizde amerikan tipi gülüşe çevirmeden önce kesin kararını verdiğinizden emin olmalısınız. Yaklaşık 5.06 gün süre içerisinde istediğiniz gülümsemeye kavuşmanız mümkün. Zirkonyum diş fiyatları, porselen kaplama, implant, lamine veneer, diş hekimi. İstanbul 2017 Diş tedavi fiyatları için Tel:0549 347 43 47