HOLLYWOOD SMILE NEDİR?

Çoğu zaman gazete radyo ve televizyonlarda magazin programlarında boy gösteren ünlülerin dişlerinin yapıldığını görüyoruz. Ünlü şarkıcılar sipikerler ve mankenler dişlerini neden yaptırıyorlar? Hollywood  smile olarak adlandırılan daha beyaz daha büyük dişler için yapılabilecek diş tedavileri nelerdir? Bu yanlış yazımızda size estetik diş hekimliği ye estetik diş tedavileri ile ilgili güncel konular hakkında bilgi vermeye çalışacağız. İnsanlar neden diş yaptırmaya ihtiyaç duyarlar? Diş yapılması gereken durumlar? Ne zaman yaptırmalı ne zaman yaptırmamalı? Bu tedavilerin faydaları yanında zararları varmıdır varsa nelerdir? Diş yapıldıktan sonra kendi dişiniz gibi yemek yiyebilecek misiniz? Bu soruların cevaplarını vermeye çalışacağım.

Öncelikle yapılacak bütün tedavilerde hastanın faydası gözetilmediğidir. Kendi işlerinize zarar verecek işlemler estetik amaçlı dahi olsa yapılmamalıdır. Yapılan diş kaplamaları veya diş beyazlatma sistemini sizin için zararlı olduğu durumda güzelleşmek uğruna hastalanmak gibi bir hata yapılmış olur. Diş yüzeyinde aşınmalar kırıklar çatlaklar bulunması estetik görünümü olumsuz etkilediği gibi diş yapısında da zayıflatır. Psikolojik sorunlara yol açabilecek kadar gülmekten uzaklaşan bir insan bu sorunun çaresini arar. İşte bu durumda diş hekimleri estetik gülüş tasarımları ve lamina diş kaplamalar ile hastaya yardımcı olurlar. Hollywood smile adı verilen gülüş estetiği uygulanabilir. Dişin üzerine yapıştırılan ince seramikler daha iyi bir estetik görüntü sağladığı gibi diş yüzeyini de kırık çürük veya aşınma gibi olumsuz etkenlere karşı korumaktadır.
Yapılacak bir gülüş tasarımında gülümseme sırasında hastanın fotoğrafları alınır. Profilden ve cepheden alınan gülümseme fotoğrafları analiz edilir. Hastanın dudakları yüzü gözleri değerlendirilir. Elde edilmek istenilen estetik görüntü hastaya anlatılır. Gerekiyor ise bir model ile hastaya tedavi öncesinde tedavinin bitmiş şekli gösterilebilir. Düşük bir maliyet ile bu demo modeli görmek hasta için son derece faydalı olmaktadır. Yapılan diş kaplamaları azda başka bir problem yoksa bir hafta gibi bir süre içerisinde tamamlana bilmektedir. Yapılan estetik diş kaplamalar uzun yıllar kullanılabilmektedir. İstenildiğinde Lamine diş kaplamalar sökülerek yerine zirkonyum diş kaplamalar uygulanabilir. Bu nedenle dışı çepeçevre keserek zirkonyum diş kaplama yapmadan önce lamina yaptırarak mümkün olan en uzun süre bunları kullanmak tavsiye edilir. Gerekiyorsa ilerleyen yıllarda zirkonyum diş kaplamalar ile 15-20 yıl kullanabileceğimiz uzun Ömürlü ve estetik diş kaplamaları yaptırmak akıllıca olacaktır.