Uzun Ömürlü Kaliteli Diş Kaplama

Diş kaplamaları yapıldıktan sonra ne kadar ömrü vardır?
 Hepimizin merak ettiği bir soru olan kaplama ömrü yapılan diş kaplamasının malzemesini ve ağızda ki dişlerin durumuna göre farklı sürelerde kullanılabilir. Ancak bu yazıda size ortalama olarak bir diş kaplamasının ne kadar süre kullanılabileceği ile ilgili genel bilgi vermek istiyorum.
Diş kaplamasının ömrü ne kadar?
Genellikle diş kaplamaları 5 ile 15 yıl arasında kullanılabilir. Ancak yapıldığı günden itibaren yılda bir defa mutlaka kontrol edilmeleri tavsiye edilir. Sağlık sigortası estetik diş kaplamaları ile ilgili herhangi bir ödeme yapmaz. Ancak çekilmiş diş boşluklara için sigorta kapsamında bir miktar daha üzerinde ücret ödeyerek yeni bir diş kaplaması yaptırmak mümkün olabilir. Yapılan diş kaplamasının uzun ömürlü olması malzeme ve işçilik kalitesine bağlıdır. Öncelikle dişin doğru bir şekilde hazırlanması gerekir. Diş üzerinden aşındırmak yapılır bu aşındırmaya iyi aletler ile ve zaman ayırarak yapılmalıdır. Sert dokular aşındıktan sonra eksik yere ilave mümkün değildir. 
Kesik diş formu üzerine gelecek diş kaplaması için ideal şekilde olmalıdır aksi taktirde sık sık düşmeler veya ağrı gibi problemlerle yaşamak zorunda kalabilirsiniz. Uzun ömürlü diş kaplaması için kullanılacak malzemenin biyolojik olarak uyumlu olması gerekir. Ağız dokuları ile diş eti ile uyum sağlamayan malzemelerde kısa süre içerisinde problemler ortaya çıkar. Diş etinde çekilme, dişeti renklenmesi, ağız yaraları gibi istenmeyen durumlar oluşur. 
Biyolojik olarak uyumlu malzeme zirkonyum malzemedir. Tam seramik kaplama olarak adlandırılan ve içerisinde metal bulunmayan kaplamalar kullanılabilir. Diş kaplamaları kullanılan malzemelerin özellikleri arttıkça fiyat olarakta daha yüksek ücretler ile yapılır. 

Türkiye Diş Fiyatı

Yurtdışından gelen malzeme maliyetleri kaliteli diş kaplama fiyatlarının artmasına neden olur. Ön dişlerin kaliteli arkadaş dedim ucuz malzeme ile yapılması doğru bir yaklaşım olmaz. Çünkü arka dişlerde en az on dişler kadar önemlidir ve yaşanan problemler bütün ağzı problemleri olarak görülmelidir. Yapılan diş kaplamasında kırık veya çatlak gibi problemler ortaya çıkabilir. Böyle bir durumda kırığın ağızdan tamiri mümkün değildir. 
Tamir edilmek için çıkarıp tekrar takmakta genellikle mümkün olamaz. Çünkü kaplama çıkarılırken büyük ihtimalle çatlak ve kırık ortaya çıkar. Uzun Ömürlü bir diş kaplaması kaplamanın diş ile uyumuna bağlıdır. Uyum problemi olan diş kaplamalarında kaplama altındaki dişin çürümesin söz konusu dur.
Türkiye Diş Estetiği