Kırık diş çekimi sonrası kanallardaki kanal dolgu maddesi görülüyor.

www.zirkonyumdisnedir.com
Diş kırıkları nedeni ile çekilen dişler ile ilgili bir örnek paylaşmak istedim. Bu diş uzun zamandır çiğneme sırasında ağrı şikayeti oluşturan bir diş. Hastaya kanal tedavisi yapılmış ve diş ağrısı geçmemiş. Çekilen periapikal diş röntgenleri kanal tedavisinde sorun olmadığını göstermesine rağmen hasta ağrı hissetmekte. Ağrı özellikle çiğneme sırasında her ısırmada hissedilen bir ağrı ve o taraf ile yemek yemeyi engelleyecek tarzda bir ağrı.


Hasta diş üzerine zirkonyum diş kaplama uygulandığında diş ağrısının geçeceğini düşünüyor. Diş kaplamasının dişi rahatlatacağı konusunda çok emin. Ancak bu tür ağrılarda kırık hattı veya çatlak çizgisini diş kaplaması yaparak düzeltmek mümkün değil.
Hasta konu ile ilgili olarak bilgilendirildikten sonra onayı alınarak diş çekimi yapıldı. Diş çekilirken ikiye ayrılan kök parçalanmadan çıkarılabildi.
Kanal tedavili dişin çekiminden sonra dişin tam ortasından kırık olduğu tespit edildi. Çekilen diş kökü çatlak hattında enfekte olması nedeni ile implant uygulanması için beklemeye alındı.