Zirkonyum Diş | Zirkonyum Porselen Diş | İmplant Diş Üzeri Zirkonyum

Zirkonyum Diş

Zirkonyum porselen diş dekimliğinde kullanımı oldukça yeni olmasına rağmen kısa sürede oldukça yaygınlaşmıştır. Zirkonyum porselenler özellikleri bakımından diş hekimliğinde özellikle estetik protez tedavilerinde oldukça yüksek başarı göstermiştir.

Neden Zirkonyum Porselen Diş Çok Başarılı?

Zirkonyum Porselenlerin başarısındaki en büyük neden; basınçlara ve kırılmalara karşı çok sağlam olmalarıdır. Özellikle ağızda kullanılan porselenlerde aranılan ilk özellik çiğneme ve ısırma kuvvetlerine karşı dayanıklı olma özelliğidir. Zirkoyum dişlerin en önemli diğer özelliği ise doğal dişlere çok benzer estetik özelliklere sahip olmalarıdır. Zirkonyum porselen dişler doğal dişler gibi ışığı geçirebilirler ve doğal diş görünümüne sahiptirler.

Bir başka özelliği ise zirkonyum porselenlerin en büyük farkı, diş dokuları ve dişeti ile olan mükemmel uyumu ve dostluğudur. Zirkonyum porselen metal destekli porselenler arasındaki bu belirgin farklar, zirkonyum porselenlere rağbeti arttırmaktadır. Özellikle sağlığı ve estetiği birarada isteyen hastaların tek tercihi olan metal desteksiz zirkonyum porselenler ömürleri açısından da avantajlara sahip.

Pahalı Ama Uzun Ömürlü

Zirkonyum kaplama porselenlerin fiyatları normal metal destekli porslenlers göre daha yüksektir. Genelde diş hekimleri metal destekli porselenlerin iki katı fiyat vermektedir. Eskiden çok daha pahalı olan bu porselenler yaygınlaştıkça fiyatlarıda düşmektedir. İstanbul'da zirkonyum porselen fiyatları Ankara'daki zirkonyum porselen fiyatlarına oranla çok daha yüksektir. Genelde metal destekli porselenlere göre yaklaşık 3- 4 kat daha pahalıdır.

Metal destekli porselenler bazı ışıklarda (disko, fotoğraf makinesi flaşı vb.) ağızda yokmuş gibi koyu renk bir boşluk görüntüsü verirler. Full porselenler ise doğal diş gibi her türlü ışığı geçirirler. Diş hekimliğinde kullanılan en estetik materyallerdir.

Zirkonyum Porselen Diş Avantajları

• Zirkonyum porselen dişler alerjik değildir, doku dostu bir materyaldir.

• Zirkonyum porselenler ışığı geçirdiklerinden doğal diş yapısına çok benzer bir estetik oluştururken, çok iyi yapılmış bile olsa metal-porselenlerde bir donukluk ve yapaylık vardır. Bu nedenle özellikle ön dişlerde zirkonyum porselenler tercih edilir.

• Metal destekli porselenler mekanik olarak dişe yapıştırılırlar. Zirkonyum dişler mekanik ve kimyasal olarak dişe tutturulur. Bu yüzden metal desteklilere göre tutuculukları çok daha yüksektir.

• Zirkonyum yalıtkan bir malzeme olduğundan soğuk-sıcak hassasiyeti oluşmaz.

• Alt yapıda kullanılan bazı metallere karşı (nikel vb.) oluşabilecek alerji riski zirkonyum porselenlerde yoktur.

• Diş eti çekildiğinde, zirkonyum porselenler estetik görünümlerini korurlarken, metal porselenler diş ile birleştikleri bölgede kötü bir görüntü oluştururlar Diş eti uyumu klasik metal alt yapılı porselenlere göre çok daha iyidir. Diş eti hastalıklarında ya da dişeti çekilmelerinde sıkça görülen diş eti morlukları zirkonyumda görünmez.

• Altyapıda metal kullanılmadığı için dişeti ile restorasyonun birleşim bölgesinde koyu renkli çizgiler oluşmaz.

Daha ayrıntılı bilgi için

www.zirkonyumdisfiyati.com
www.dislerinibeyazlat.com
www.implantdisfiyati.com
www.zirkonyum-dis.com
www.drsertac.com

Ya da

Telefon : 0530 822 69 45
E-Mail : estetik.disler@gmail.com