Estetik zirkonyum diş kaplama

Diş hekimligi günümüzde sadece diş ağrılarını geçirmek ve eksilen dişlerin yerine diş yapmaktan öteye gitmiş durumdadır.
Bozuk bir diş görüntüsü bazen insanları sosyal ortamdan çıkarabilmekte ve bazen iş ve eş bulmalarına olumsuz tesir edebilmektedir. Güzel bir gülümseme de insan hayataını kolaylaştırıp bazen açılmayacak kapıların açılmasını bile sağlayabilmektedir.
İnsanoğlu yaradılışı gereği iyi görünmeyi ve bakımlı olmayı sever. Karşısındaki insanı da öyle görmek ister. İş ortamında iyi bir görüntünün iş başarısını arttırdığı da bilimsel olarak ispatlanmıştır.
Peki dişlerin güzel olması estetik dişlere sahip olmak ne demek?
Öncelikle diş sıralanışı yani eğri ve çapraşık dişler yüz estetigini olumsuz yönde etkileyen en büyük faktördür. Bu durum, dişlerin büyük olması ve aynı zamanda çenenin küçük olması durumunda ortaya çıkar. Dar olan çene genişliğine mevcut büyük dişlerin sığması mümkün olmadıgında dişler yan yana gelemez ve dönerek veya ileri geri konumlanarak düzgün olmayan bir şekilde sıralanırlar. Estetik olarak büyük bir sorun olan küçük çene büyük diş olması durumunun tam tersi küçük diş büyük çeneya sahip kişiler de estetik olarak sorun yaşarlar. Bu durumda da dişlerin arasında diasteme denilen dişd arası boşlukları meydana gelir.
Dişlerinin güzel görünmesi için estetik diş hekimine başvuran kişiler çogu zaman diş yapmaya gerek yok cevabı alabilir. Bu hekim tavsiyesi aslında kişiyi iyi dinlemeden verilmemesi gereken bir tavsiyedir. Dişlerdeki estetik bozukluk günlük yaşamı etkileyecek düzeydemidir? Kişi agzını kapatarakmı gülüyor yoksa hiç gülmüyormu? Meslegi için diş görüntüsünün önemi nedir?
Bütün bu soruların yanıtı titizlikle bulunmakı ve hasta ile ayrıntılı konuşulmalıdir. Kendisini en çok rahatsız edn unsur sorulmalı ve o diş sorununun çözüm alternatifleri kendisine bildirilmelidir.
Tedavi seçenekleri arasında ortodonti tel tedavisi , bonding uygulanması tedavisi, porselen laminate veneer lamina lamine diş, estetik diş kaplama tedavisi, zirkonyum diş kaplama, porselen diş kaplama, diş eti estetigi uygulaması , diş eti rengini açma ve implant
gibi birçok seçenek mevcuttur.
Bu tedavilerden diş eti rengini açme tedavisi ve zirkonyum diş kaplama tedavisi güncel ve pek çok kişinin bilmediği tedavilerdir. Hastaları bu konularda aydınlatmak ise hekimin görevidir.