İmplant Diş Nedir?

İmplantlar 21. yüzyılda dişe kimliği nde tedavi protokolleri ne değiştiren uygulamalardır. Başarılı implant tedavileri diş kaybı olan hastalar için neredeyse kendi dişleri gibi hissedebilecekleri yeni dişlere sahip olabilmelerini sağlayan çok önemli bir gelişmedir. İlk başlarda deneysel olarak kabul edilen İmplant diş tedavisi günümüzde diş ekimine inin en önemli tedavi yöntemi olarak önplana çıkmaktadır. Dişhekimliğinde implant çekilmiş diş boşluğunda bulunan çene kemiğinin içerisine silindirik vida şeklindeki titanyum protezin uygulanması şeklinde bilinir.
18.yy da İlk uygulamalarına gördüğüme insandan insana çekilen dişin nakil edilmezse alerjik reaksiyonlar ve dokur etti nedeniyle fazla kalır görememiştir. Değişik malzemelerle ilerleyen zamanlarda denemeler yapılmış fakat doku dostu malzeme bulunamadığı için sonuç olumsuz olmuştur. 21. yüzyıl titanyum malzemesi ile vücudun biyolojik uyumu fark edilmiş ve ilk diş implantları uygulanmaya başlanmıştır. İlk uygulanan implantlar Çene kemiğinin içerisine değil çene kemiği ile diş eti arasında periyot implant olarak uygulanmıştır. Uzun bir süre bu şekilde yapılan uygulamalar zaman içerisinde vücudunun gösterdiği tolerans ve çene anatomisine olan uyumu nedeni ile yerine silindirik implantları bırakmıştır.
İmplantlar ağızda protezi desteklemek için altçene ve üst çene de kemik içerisinde with alınarak yerleştirilir. Tam dişsiz hastalar için veya bir ile bir kaç işi eksik olan hastalar için uygulanır. İmplant uygulaması sonrası belirli bir süre içerisinde implant ile çene kemiği arasında Osteointegrasyon adı verilen bağlantı sağlanır. Bu bağlantı sayesinde implant vidaları kemik içerisinde Çiğneme kuvvetlerine karşı koyabilirler. İmplantın yapıldığı malzeme vücut ve biyolojik uyumluluk içerisindedir. Günümüzde piyasadaki implant sistemlerinin çoğu ticaret saf titanyumdan imal edilmiş olsa da belirli oranda alaşım içerirler. İmplant vidası diş köküne benzeyecek şekilde üretilir. Yani silindirik şekildedir. İlk dönemlerde bazı markalar yivli, bazı markalar yersiz implantlar üretmiştir. Günümüzde kabul gören implant şekli yiv içeren diş implantlarıdır.
Türkiye'de satışa sunulan implantlar Amerika, İsviçre, Almanya, İsrail, Güney Kore, Kuzey Kore, Çin, İsveç ve İtalyan üretimi implantlardır. Yerli üretim implantlar İzmir Trabzon ve İstanbulda üretilmektedir. Türk malı implantlar bütün dünyanın her yerine ihraç edilmektedir. Akademik çalışmaları yapılmış ve belgelendirme işlemleri tamamlanmış olan yerli implantlar fiyat olarak yabancı implantlar ile maalesef rekabet edememektedir. Alman bir implant markasıyla yerli bir implant markası arasında 300 400 liralık bir fiyat farkı vardır. O fiyat farkı hastaları genellikle alman implant yaptırma yönünde yönlendirir. İmplant diş marka ve fiyatları ile ilgili bilgi almak için Kliniğimizden 0 549 347 43 47 numaralı telefon ile randevu alabilir WhatsApp mesajı ile diş rant kendinize gönderebilirsiniz.