DİŞ SAĞLIĞI VE DİŞ ESTETİĞİ

DİŞ SAĞLIĞI VE DİŞ ESTETİĞİ

Sağlıklı Yaşam programında İbrahim Mayda ile sağlıklı ağız yapısı ve estetik diş hekimliği nde uygulanan yöntemler hakkında sohbet ettik. Diş eksikliğinin hangi problemlere neden olacağı ve tedavi yöntemleri hakkında bilgiler. Estetik diş hekimliği nde zirkonyum diş kaplamaların önemi doğal ve estetik bir gülüş için neler yapılabilir? Modern diş hekimliği kullanılan yöntemler diş beyazlatma zararlı mıdır?
Zirkonyum diş kaplama örnekleri modelleri yapılmalı ve tedavi süresi hakkında bilgi alabileceğimiz bir sonraki programı kaçırmayın.

Estetik diş hekimliği nde zirkonyum malzemesinin bir çok önemli avantaj sağladığını biliyoruz. Bunlar içerisinde önemli olanlar zirkonyum malzemenin rengi dolayısıyla sağladığı üstünlüktür. Metal diş kaplamaları diş eti kenarında renk koyulur yapar. Oysa zirkonyum ile yapılan kaplamalar diş eti ile uyumlu olmaktadır. Uzun yıllar diş eti çekilmesi olmadan kullanıla bilirler. Diş eti kenarında renk değişikliği olmaz. Diş eti kanamasına neden olmazlar. Diş kaplamalarında en büyük sorunlardan bir tanesi diş eti problemleridir. modern teknoloji ile üretilen estetik kaplamalar da diş eti problemleri az seviyeye indirilir. Malzemenin üstün özellikleri dikkatli bir ağız içi hazırlık ölçüm ve laboratuvar aşaması ile birleştiğinde sorunsuz diş kaplamaları yapmak olur. Diş hekimi Sertaç Kızılkaya dan estetik diş kaplamalar hakkında bilgi aldığımız Bir sonraki yazımızda mutlaka okumalısınız.