Zirkonyum diş kaplama.PORSELEN



ZİRKONYUM PORSELENLER

Diş hekimliğinde kaplama ve köprü dediğimizde 3 farklı materyal var. Bunların hepsinin dış katmanı porselen yani bu 3 tedavide de ağızda gördüğümüz şey porselen. Porselenin altındaki madde sayesinde birbirlerinden ayrılıyorlar. Hepsinin farklı kullanım alanları ve endikasyonları var. 


1. Metal Destekli Porselenler (porselenin altında metal altyapı var)
2. Zirkonyum Porselenler (porselenin altında zirkonyum altyapı var)
3. Full Seramikler (porselenin altında farklı bir madde yok tamamen porselen) 



Zirkonyum Porselenler (porselenin altında zirkonyum altyapı var)

Hem estetik hem de dayanıklı bir kaplama istiyorsak zirkonyum porselenleri tercih ediyoruz. Zirkonyum porseleni arka diş, ön diş ayrımı yapmaksızın tüm kaplamalarda ve köprülerde kullanıyoruz. 
Porselenin altındaki zirkonyum maddesi porselenle aynı renktedir, kaplamanın içi ve dışı aynı görünür. Metalik bir altyapıyı maskeleme ihtiyacı olmadığından daha ince ve kibar üretilebilirler.

Metal Destekli Porselen                  Zirkonyum Porselen

Bu sayede ışık yansıtmaları iyi. Tüm dişlerde doğal dişlere çok yakın mükemmel görüntüler oluşuyor.

Metal Destekli Porselen                Zirkonyum Porselen

Eski metal destekli porselenlerde dişeti kenarlarında oluşan morluk zirkonyum porselenlerde oluşmuyor. Madde dişetiyle dost bir yapıda, metalin yarattığı dişeti çekilmeleri, alerji gibi sorunlar zirkonyum porselenlerde oluşmuyor.

Metal Destekli Porselen Kaplama - ÖNCE       Zirkonyum Porselen Kaplama - SONRA

Dişeti yıllar içerisinde doğal olarak bir miktar çekilir. Zirkonyum porselen kaplamalı dişlerde, dişeti çekilse bile dişeti altından gri metal değil dişle aynı renkte zirkonyum yansıyacaktır. Buda estetik açıdan hastayı rahatsız etmeyecektir.
Zirkonyumun diğer bir artısı teknolojisidir. Zirkonyum alt yapı laboratuarda Cad-Cam (Bilgisayar destekli tasarım ve üretim) olarak hazırlanır dolayısıyla hata payı sıfıra yakındır. Dişin üzerine yapıştırıldıklarında boşluk kalmaz, sızdırma yapmazlar hava almazlar. Bu sayede alttaki dişler çürümez.

Sirona CEREC Cad-Cam       Sirona CEREC Cad-Cam Kazıma


--
SERTAÇ KIZILKAYA

Yorumlar