Sağlığınız için, yaşam tarzı ve yaşam koşullarından  kaynaklanan bazı risk etmenlerine göz atalım:
 
  • Sigara içmek : Sayısız araştırma göstermiştir ki sigara içenlerde dişeti hastalığı daha yüksek orandadır.Sigara içenler ve tütün çiğneyenlerin ağzında daha yüksek düzeyede tartar ve daha fazla doku tahrişi olur bu nedenle de dişetleri hastalığa yakalanmaya daha çok yatkınlık gösterir.Tütün kullananlarda yalnızca kemik kaybı daha çok görülmekle kalmaz iyileşmeleri de sigara içmeyenlere göre çok daha uzun sürer.
  • Stres : Zor bir dönem mi geçiriyorsunuz ? Stresle diş sağlığı arasında bir bağlantının var olduğunu biliyoruz.Bağışıklık sistemimiz stres alında kaldığında dişeti enfeksiyonlarına yol açan bakterilerle mücadelesi zorlaşır.
  • Diş sağlığını ihmal etmek : Koruma her türlü mücadelede esas unsurdur.Diş sağlığı için de durum aynıdır.Diş hekiminden kaçmak yaşam tarzıyla ilgili bir seçimdir ve sizi ağzınız dişleriniz ve dişetlerinizle bağlı hastalıklar bakımından riske sokar.
  • Hormonlar : Hamile ve  doğum kontol hapı kullanan kadınlardaki hormonal değişiklikler dişetini etkileyerek onları enfeksiyona daha yatkın hale getirir.Hamilelik sırasında dişeti kanamasından şikayetçi olan kadınların sayısı bir hayli yüksektir.
  • İlaç tadavisi : Bazı ilaçlar dişetine etki edebilir ya da ağızda tükürük hareketini azaltarak kuruma yapabilir.Kuru ağız plak oluşumunu artırır.Diş fırçalam ve ip kullanma güçlüğü yaratır bu da dişeti hastalıklarına yol açar.
  • Diş sıkmak yada gıcırdatmak : Bu alışkanlıklar yalnızca dişetlerin üzerine olağanüstü bir baskı uygulamakla kalmaz dişlerin destek yapılarına da -dişeti ve kemik- büyük bir baskı yaparlar.
  • Kötü diyet :Diyet belli bir ölçüde dişeti dokusunu enfeksiyonlar karşısında zayıf bırakır ve düzgün iyileşmeye karşı dirençli yapar.Dişetinin besleyici gıdalara da ihtiyacı vardır.Yediğiniz her şeyin aldığınız her vitaminin dişetinize etkisi vardır.  
 
     Peki buradan çıkan ana sonuç nedir? Eğer sağlıklı bir yaşam tarzı sürüyor ve dişhekiminize uğramayı ihmal etmiyorsanız dişlerinize iyi bakıyorsunuz demektir. 
Diş HEKİMİ 
SERTAÇ KIZILKAYA
6616979
www.drsertac.com



www.zirkonyumdisfiyati.com www.dislerinibeyazlat.com www.zirkonyumdisnedir.com www.zirkonyum-dis.com

Yorumlar