DİŞ

Türkiye dünya diş sektörünün parlayan yıldızı
23 Mart 2011 / Mesut ZEYREK

Köln'de düzenlenen IDS Uluslararası Dişçilik Fuarı'na Türkiye'den 35 firma katıldı. Türk firma yetkilileri artık Türkiye'nin dünya diş sektöründe söz sahibi olmaya başladığını belirterek, gelecekten ümitli olduklarını söylediler.
Türkiye dünya diş sektörünün parlayan yıldızı
Almanya'nın Köln kentinde açılan 34. Uluslararası Dişçilik Fuarı IDS 2011 kapılarını ziyaretçilerine açtı. Köln fuar merkezinde her iki yılda bir düzenlenen ve sektöründe dünyanın en büyük fuarlarından olan IDS 2011'e Türkiye'den 35 firma katıldı. Dişçilikle ilgili yeni teknolojilerin sergilendiği fuara katılan Türk firma sahipleri, Türkiye'nin dünya dişçilik sektöründe parlayan yıldız olduğunu ve gelecekte lider ülke olma yolunda ilerlediğini söylediler. Diş operasyon sandalyelerinden donanımlarına, diş hekimliği aletlerinden elektronik diş dolgu aletlerine kadar dental ürünlerin sergilendiği fuar 26 Mart Cumartesi akşamına kadar açık kalacak.

DÜNYA SÖZ SAHİBİYİZNucleOSS markasının üreticisi Şanlılar tıbbi cihazlar :2003 yılında dental implant yani eksik olan dişlerin fonksiyon ve estetiğini tekrar sağlamak amacıyla çene kemiğine yerleştirilen ve uygun malzemeden yapılan yapay diş kökü üretmeye karar verdik. 2006 yılında AR-GE çalışmalarımız bittikten sonra AB onaylı kalite belgemizi aldık ve bu tarihten sonra üretime ve satışa başladık. Türkiye pazarının yanı sıra şuan yaklaşık 17 ülkeye ihracatımız var ve yurtdışı pazarlarımızı da çok önemsiyoruz. Fuara bu yıl ilk kez katılıyoruz ve ilk günler olmasına rağmen ilgiden gayet memnunuz. Diş hekimleri dental implantı çok önemsiyorlar çünkü hastalar için olabilecek en iyi tedavi şekli. Biz de işimizi iyi yaptığımızı düşünüyoruz. Ben dünyadaki meslektaşlarımdan Türk diş hekimlerinin farklı olduğunu zannetmiyorum. Teknolojik olarak da Türkiye bu sektörde dünya teknolojileriyle denk hatta daha ileri teknolojik ürünler üretiyor.”

KENDİ TEKNOLOJİMİZİ ÜRETİYORUZGülsa tıbbi cihazlar yöneticileri :, protez için kullanılan porselen ve akrilik dişler ürettiklerini belirterek şunları söylediler: “22 ülkeye ürünlerimizi ihraç ediyoruz. Fuardan beklentilerimiz ürünlerimizi tanıtıp yeni ülkelerde yeni piyasalar bulmak. Türkiye dünya diş sektöründe çok önemli bir yere sahip ve bu önemin zamanla çok daha artacağına inanıyoruz. Türkiye'nin büyüme hızı çok yüksek. Eskiden yabancı ortaklarla bu fuarlara katılıyorduk ama bugün fuarda 35 Türk firması var. Birçok Türk firması kendi teknolojisini üretmeye başladı.”

TÜRKİYE PARLAYAN YILDIZDördüncü kez fuara katılan takma diş üreticisi Eraylar genel müdürü:“Şuan Avrupa başta olmak üzere 30 civarında ülkeye ihracat yapıyoruz. Bu fuara katılma amacımız yeni pazarlar bulmak ve mevcut pazarlarımızın memnuniyetini arttırıp onların istek ve taleplerini karşılamak istiyoruz. Türkiye'yi bu sektörde parlayan yıldız olarak görüyorum. Türk firmalarının bu tür uluslararası fuarlara katılarak önlerinin daha fazla açılacağını düşünüyorum” dedi.




www.zirkonyumdisfiyati.com
www.dislerinibeyazlat.com
www.zirkonyumdisnedir.com

Yorumlar