İmplant diş

www.zirkonyumdisfiyati.com 
www.dislerinibeyazlat.com 
www.zirkonyumdisnedir.com 
www.zirkonyum-dis.com


Kısaca implant, eksik olan dişlerin fonksiyon ve estetiğini tekrar sağlamak amacıyla basit bir operasyon ile çene kemiğine yerleştirilen yapay diş köküdür. Genellikle titanyumdan çok ileri teknoloji ile üretilirler ve vida şeklinde olurlar.
İmplantlar ile tedavi güvenli ve uzun ömürlü müdür? 
Günümüzde piyasa da mükemmele çok yakın, 45-50 yıllık klinik takipleri bulunan implantlar olduğu gibi nispeten yeni implant markaları da bulunmaktadır. Bu konuda daha detaylı bilgiyi diş hekiminiz size verecektir. Ancak günümüzde sağlıklı olarak yapılmış implantların hayat boyu hizmet edeceği kabul edilmekte ve pek çok marka hayat boyu garanti vermektedir.
İmplantlar her diş eksikliğinde kullanılabilir mi?
İster tek diş eksikliği olsun, isterse birden fazla diş eksikliği olsun eğer implant yerleştirmeye uygun miktarda kemik varsa, her diş eksikliği vakası için implant kullanılabilir.
Her hastaya implant uygulanabilir mi? 
Dental implant  vidaları belirli kalınlığı ve genişliği olan yapılardır. Bu nedenle implant konulması öngörülen bölgede, çene kemiğinin, bu implant vidasını kabul edecek yükseklik ve genişliğe sahip olması gerekmektedir. Var olan kemiğin kalitesi de implant başarısını etkileyen faktörlerden birisidir. Eğer yapılan değerlendirmelerde kemik miktarı implant yapımına müsait değilse yapılacak bir takım kemik ve yumuşak doku greftleme teknikleri ile bölge implant yapımına uygun hale getirilebilir. Hastanın genel sağlık durumu iyi olduğu sürece implant uygulamasını engelleyecek bir üst yaş limiti yoktur ancak büyüme gelişim dönemini tamamlamamış çok genç hastalarda ergenlik çağının tamamlanması beklenmek zorundadır.
İmplant yerleştirilirken acı duyar mıyım? 
Uygun anestezi yöntemlerinin uygulanması durumunda kesinlikle hayır. Operasyon genellikle lokal anestezi ile yapılır. Yapılan işlem genellikle diş bile çekiminden daha basit olmaktadır. Genellikle implant'ın yerleştirildiği akşam duyulabilecek hafif ağrılar basit ağrı kesiciler ile giderilebilir. Birçok hasta bu ağrının normal diş çekiminden sonra duyulan ağrıdan farklı olmadığını belirtmektedir ve ertesi gün ağrı kesici bile kullanmamaktadır. Tedaviniz bittiğinde implantların varlığını bile hissetmeyecek kadar rahat olursunuz.
İmplant yaptırmak istiyorum, toplam tedavi süresi ne kadardır? 
İmplant operasyonlarının günümüzde sadece 15 dakika içinde yapılması bile mümkündür ancak tabii ki bu süre yapılacak implant sayısına ve yapılacak bölgeye göre değişiklik gösterebilir. Genelde birinci operasyondan sonraki 2.ayda implantın üzerine dişler takılarak işlem bitirilir.
İmplantların üzerine protez nasıl yerleştirilir? 
İmplantlar üzerine yapılacak protezler hastanın özelliğine göre değişik tipte olabilir. implantlara sıkıca yapıştırılan veya vidalanan tip dişlere sabit dişler diyoruz ki bunlar gerçek diş konforunu sunmaktadır. Ya da kolayca temizlenmesi amacı ile hasta tarafından çıkartılabilecek şekilde de olabilir. Bu tip protezler hareketli protezlerdir. Sizin için en uygun implant ve protez şeklini her iki planlamanın da avantaj ve dezavantajlarını tedaviniz başlamadan doktorunuz size anlatacaktır.
Eksik her diş için 'bir' implant gerekir mi? 
Hayır. Eğer eksik diş sayısı 1'den fazla ise implant uygulanacak bölgeye bağlı olarak 2 adet implant 2 ya da 4 diş yerine hizmet verebilir.
İmplant yaptırmak pahalı mıdır? 
Maalesef, evet. Kullanılan tüm malzemenin ithal olması ve sağlıklı implant üretimi için çok yüksek teknolojiye gereksinim duyulması tedavinin fiyatını belirlemektedir. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik şartlar nedeniyle döviz kurlarında gözlenen artışlar da tedavinin maliyetini olumsuz etkilemektedir. Ancak her zaman için sağlam dişlerin feda edilmesindense bir miktar daha fazla bütçe ayırıp implant yaptırmak en iyisidir. implant yerleştirme işleminin karmaşıklığı ve uzunluğu, hastanın diş sağlığı ve ihtiyaçlarına bağlı olarak değişir ve sonuç büyük bir yatırım olabilir. Buna rağmen 350 hastaya implant yerleştirildikten sonra yapılan bir ankette, hastaların yaptıkları yatırımdan memnun kaldıkları ve gerekirse tekrar memnuniyetle yapacakları bulunmuştur.
İmplant tedavisi nerede ve nasıl elde edilebilir? 
Bu tip bir tedaviye başlamadan önce yeterli ve doğru bilgi almanız, her şeyden önce, kendi sağlığınız açısından gereklidir. Bu konuda, yurtdışında doktora tezi yapmış uzmanlarımız size gereken tüm rehberliği verebilecek bilgi birikimine sahiptir. Bunun dışında diş hekimliği fakülteleri de doğru bilgilendirilebileceğiniz kuruluşlardır. İmplant tedavisi uygun yapıldığı takdirde, hastaların yaşam kalitesini arttıran ve yüz güldüren bir tedavi yöntemidir. Bu denli başarılı bir tedavi yönteminden tüm dünya da olduğu gibi ülkemizdeki hastaların da yararlanması gerektiğine inandığımız için, implant tedavisi hakkında bilgi edinmek için yaptığınız başvurulardan herhangi bir ücret talep edilmeyecektir.
İmplant tedavisinde gözlenebilecek riskler nelerdir? 
Ağız içi ya da dışı tüm cerrahi işlemlerde gözlenebilecek risklerin ötesinde bir risk söz konusu değildir. Bunlar erken dönemde enfeksiyon ve protezlerin tamamlanmasından sonraki geç dönemde ise yetersiz ağız temizliğine bağlı enfeksiyonlar şeklinde ortaya çıkabilir. Özellikle erken dönem iyileşmesi sırasında sigara kullanmak enfeksiyon riskini arttırmaktadır. Ancak implant uyguladığımız hastalarımızı rutin olarak gereken kontrollere çağırdığımız için oluşabilecek en küçük bir problem bile daha başında yakalanmakta ve gereken müdahaleler ile sorunsuz bir iyileşme sağlanabilmektedir. Bu tip tedavilerde hastalarımızdan bir tek isteğimiz haftalık yada aylık olarak tüm kontrollerine gelmeleri ve anlattığımız şekilde hijyen uygulamalarını yapmalarıdır.
İmplant tedavisi hangi vakalarda ne avantajlar sunar? 
a) Alt çenede tamamen dişlerini kaybedip tam protez taşıyan hastalar: Bu hastalar protezin hareketine bağlı olarak sürekli ağrıdan (vuruk) ve iyi çiğneyememekten şikayetçidirler. Bu şikayet zaman içinde proteze destek olan kemik dokunun erimesi ile daha da artar hale gelir. Bu tip hastalarda implant tedavisi yukarıdaki tüm şikayetleri ortadan kaldırdığı gibi kemiğin erimesini de durdurmaktadır.
b) Üst çenede tamamen dişlerini kaybedip protez taşıyan hastalar: Üst protezler alt çene protezlerine oranla daha stabil olsalar da protezin damağı kapatan tasarımı tat alma duygusunu azaltıp mide bulantısına neden olabilmektedir.
c) Alt ya da üst çenede dişlerinin bir kısmını kaybetmiş hastalar: Bu hastaların şikayeti kancalarla tutunan protezin çirkin görüntüsü, ya da köprü yapılabilmesi için sağlam dişlerini kestirme zorunluluğu olarak sayılabilir.
d) Tek dişini kaybetmiş hastalar: Bu hastalar tek bir dişin restorasyonu için en az komşu iki dişi feda etmek zorunda olan hastalardır. Tek bir implant'ın yerleştirilmesi komşu dişleri kurtardığı gibi daha estetik ve fonksiyonel sonuçların ortaya çıkmasına da neden olur.
İmplant tedavisinin avantajları nelerdir?
a) Daha iyi çiğneyebilme - her istediğini yiyebilme
b) Daha iyi estetik görünüm
c) Özgüvenin geri kazanılması ile daha mutlu bir sosyal hayat
d) Her şeyi yiyebilmeye bağlı olarak daha sağlıklı beslenme
İmplant muayenesinde neler yapılacak? 
Bu muayene sırasında tedaviye uygun bir hasta olup olmadığınızın ortaya çıkması için sizden genel sağlık durumunuz hakkında bilgi alınacak ve çeşitli röntgen incelemeleri ve ağzınızın modellerinin elde edilmesi gerekebilecektir.

Bütün implantlar başarılı mı?
İmplant yerleştirme kararına varırken göz önünde bulundurulması gereken bir çok faktör vardır. Öncelikle hasta sağlıklı olmalı, hastanın iyileşme gücü olmalıdır. Örneğin hasta, kontrol edilmeyen şeker hastası ise yarı-iyileşme komplikasyon yaratabilir. Bu hastalık implantların yerleştirilmesi tamamlandıktan sonra gelişirse de implantların gelecekteki durumlarında komplikasyonlara yol açabilir. Ayrıca hasta muayene edilmeli, hastaya uygun implant ve implantı yerleştirme yöntemi özenle seçilmelidir. İmplantlar diş hekimi tarafından özenle yerleştirilip bakılmasının yanı sıra hastadan da özel ilgi görmelidir. Diş hekimi veya hasta implantlara iyi bakamazsa komplikasyonlar ortaya çıkabilir. Bunların yanı sıra çok fazla sigara içen ve fazla alkol kullanan hastalarda implantların başarısı etkilenmektedir.
İmplantların ömrü ne kadar? 
İmplantların ağızda otuz-kırk yıl kadar sorunsuz kaldığı görülmüştür. Fakat implantın ömrü bir çok etkene bağlıdır. Hastanın sağlığı ve implantların iyi bakımı bunların ikisidir. Sonuçta implantlar bir ömür boyu kullanılabilirler. Ömürlerini etkileyen birçok etkeni ve sizin risklerinizi diş hekiminiz size açıklayacaktır. 

İmplantların vücut tarafından reddedilme riski var mı? 
İmplantlar organizma için herhangi bir yan etkisi olmayan maddelerden yapılmış ve yıllardır yoğun araştırmalara tabi tutulmuştur. Bu maddeler genellikle titanyum gibi metaller ve hiç bir zaman canlı bir organizmanın parçası olmayan benzeri diğer maddelerdir. Vücudun bunlara karşı antigen üretip kalp ve böbrek transplantlarında olduğu gibi reddetmesi mümkün değildir.

İmplant yerleştirilmesi ne kadar zaman alıyor? 
Bu süre, durumunuz, ihtiyaçlarınız ve yapılacak işlere bağlıdır. Bir tek ameliyat 15 dakika ile bir kaç saat arası sürebilir. Bütün bir tedavi bir ameliyatla da bitebilir, bir dizi ameliyat ve randevu da gerektirebilir. İyileşmenin tam olması aylar alabilir. 
www.drsertac.net




Implantlarin temizligi nasil yapilir? 

Implantlarin agiz içindeki yabanci cisimler oldugundan temizlikleri oldukça önemlidir. Implantlarin temizlikleri belli bir ögrenme süreci ile basitçe uygulanabilir. Implant uygulamalarinda basari için gerekli en önemli faktör düzenli agiz bakimidir.

Implantlarin üzerine protez nasil yerlestirilir? 

Implantlar üzerine yapilacak protezler degisik tipte olabilir. Protezler kolayca temizlenmesi amaci ile hasta tarafindan çikartilabilecek sekilde olabilecegi gibi ancak dishekimi tarafindan çikartilabilecek sekilde de planlanabilir. 

Yorumlar