Zirkonyum Diş Nedir? Zirkonyum Porselen Diş Kaplama

Zirkonyum Diş

Uzun yıllardır porselen uygulamalarında dayanıklılık için, porselen dişin altına metal bir alt yapı kullanılmaktaydı. Bu metal alt yapının diş etleri, diş dokusu, genel vücut sağlıgı ve en önemlisi estetik yönünden mahsurları bilindiginden, porselen alt yapısında metale alternatif bir malzeme arayışı yıllardır sürmekteydi.


Zirkonyum Porselen Köprü

Bir yada daha çok diş eksikliği durumunda sorunlu dişin yanındaki diğer dişleri keserek ufaltma yöntemiyle zirkonyum yada porselen gibi özel kaplamalarla doldurulmasına köprü denir.
Zirkonyum altyapılı porselenler:

Tıpkı bir elmas gibi hem güçlü, hem de estetiktirler.

Metal yerine zirkonyum elementinden yapılan bir alt yapı üzerine porselenin işlenmesiyle elde edilirler. Santimetrekareye 9.5 ton basıncı karşılayabilirler.

Zirkonyum; yüksek ısılara, darbelere dayanıklı, hafif, ısı ve elektrik iletmeyen, ışık geçirebilen bir elementtir. Ayrıca ağızda tat bozukluğuna, diş eti problemlerine ve ağız kokusuna yol açmayan sağlıklı bir materyaldir.

Materyalin başarısı tıp ve endüstri alanında kanıtlanmıştır. Zirkonyum uzay mekiklerinin ısı kalkanlarında, Porche arabalarının fren balatalarında ve ortopedik implantlarda kullanılmaktadır. Bu kadar dayanıklı olmasına rağmen aynı zamanda ışığı geçirecek kadar zarif ve estetiktir.

1998 yılında başlayan araştırmalar sonucunda 2002 yılı başından itibaren tüm dünyada klinik uygulamalara geçilmiştir.

Son teknoloji ürünü bu altyapı, estetik ve dayanıklılığı bir arada sunabilme özelliğine sahip tek malzemedir.

Sistemin en büyük avantajı ulaştığı çok yüksek dayanıklılık sayesinde sadece ön bölgelerde değil, çiğneme basıncının çok yüksek olduğu arka bölgedeki köprülerde de hem sağlam, hem de tam estetik bir görünüm sağlamasıdır.


Zirkonyum Diş Kaplama Ne Kadar Sürede Hazırlanır?


-İlk Aşama:

Gerekli anesteziler yapılarak zirkonyum diş kaplama hazırlıkları yapılır ve ölçü alınır. Estetik olarak dişlerin yüzeyleri boş gözükmesin diye geçici kaplamalar diş yüzeyine yerleştirilir.


-Orta Aşama:

Çeşitli labaratuarlarda hazırlanan diş eti uyumu kontrol edilir.


-Son Aşama:

Son estetik provalar yapılmaktadır. Zirkonyum kaplamayı yapıştırmadan önce diş, renk, yüz, uyumlulukları son bir kez daha kontrol edilir. Ortalama bütün bu işler toplam 5-10 gün arasında sürmektedir.


Zirkonyum Diş Hakkında daha ayrıntılı bilgi için



www.zirkonyumdisfiyati.com
www.dislerinibeyazlat.com
www.zirkonyumdisnedir.com
www.zirkonyum-dis.com







Ya da

E-mail : estetik.disler@gmail.com

Telefon : 0530 822 69 65