Zirkonyum Diş

Son yıllarda kaplama diş uygulamaları alanında artan bir grafikle kullanılmaya başlanan zirkonyum diş kaplamaları ağızda sağladığı uyum ve günlük kullanıma dayanıklılığı ile birçok hastanın tercihi olmaktadır. Porselen diş kaplamalarına göre zirkonyum diş fiyatları daha pahalı olmakla birlikte yarı şeffaf özelliği sayesinde zirkonyumdan üretilen diş kaplamaları porselen ve titanyum kaplamalara oranla gerçek dişe daha çok benzemektedir ve daha doğal bir görüntü oluşturmaktadır. Zirkonyum dişlerde ışık doğal dişlerde olduğu gibi kaplama dişin içine nüfus edebilmekte ve aynı şekilde yansımaktadır.
Diş kaplaması yaptıracaksanız bütçeniz yeterliyse, kaplamaların estetik görünmesini ve gerçek dişe benzemesini istiyorsanız zirkonyum diş fiyatları alternatiflerine göre daha pahalı olmasına rağmen tavsiye edilmektedir. Diş hekimleri özellikle ön dişlerde kullanılacak kaplamalar ve implantlar için zirkonyumdan üretilen kaplamaları kullanmayı tercih etmektedirler.
Porselen diş kaplamaları, takılan dişin sağlamlığını artırmak amacıyla metal bir gövdenin üzerine oturtulan porselenden oluşmaktadır. Porselen gelen ışığı geçirse de metal gövde ışığı bloke ederek doğal dişlerin hafif saydam yapısından farklı bir görüntü sergilemektedir. Ancak zirkonyum dişlerde implantın gövdesinde metal kullanmaya gerek kalmadığı ve köprü uygulamasıyla ağza yerleştirildiği için doğal dişlere çok yakın, saydam ve ışık geçirgenliği özelliği olan bir görünüm kazanmaktadır.

Zirkonyum porselenlerin avantajları
* Işık geçirgenliği metal alt yapılı porselenlere göre daha fazladır.
* Isı yalıtımı çok güçlü olduğu için metale göre hassasiyet yapma özelliği çok azdır
* Alerji yapmaz
* Doğal görünüm ve estetik olarak ağızda uyumu daha güzeldir
* Cad cam teknolojisi ile basamaklı kesime gerek olmadan ölçü alma kolaylığı
* Yüksek dayanma gücüne sahiptir.
* Metal alt yapılı porselenlerde yükseklik alındığınızda yada okluzalden porselen kırıldığında alttan metal yansıması olmaktadır. Kole bölgesinde porselenden metal e geçiş noktalarında mor renkte görünüm olmakta. Ancak alt yapısı Zirkon esaslı porselenlerde bu problem yaşanmamaktadır.
Zirkonyum Diş'in uyumu

Zirkonyumoksit'in kullanım süresi ortalama 20 yıldır .Basılı yayınlarda belirtilen bir alerjik reaksiyon yoktur. Diğer malzemelerle etkileşime girmez. Seramiğin sıcak soğuk etkilere karşı etkin yalıtımı Düzgün bir seramik yüzey sayesinde daha iyi ağız hijyeni sağlar.

Zirkonyum Diş Ne Kadar Estetik?

"Tamamen seramik" teriminden anlaşıldığı gibi, Zirkonyum akıllı seramiklerin metal çerçeveye ihtiyacı yoktur. Bu yapılan restorasyonun görünümü için büyük avantaj sağlar çünkü zirkonyum oksit beyaz renktedir. Komşu dişlere daha iyi renk ve şekil uyumu sağlaması için Zirkonyum kaplama porseleni kullanılarak daha doğal bir görünüm sağlar.İnce bölümler bile çok sağlam olmasıyla birlikte Zirkonyum restorasyonları ağzınızın doğal çevresine uydurulabilirler. Doğal dişlerinizle birlikte, kendi dişiniz görüntüsü vererek uyumlu bir görüntü ortaya çıkarırlar.

Zirkonyum Diş Fiyatları hakkında bilgi almak istiyorsanız

E-Mail : estetik.disler@gmail.com

Telefon : 0530 822 69 65

Ya da

www.zirkonyumdisfiyati.com

www.zirkonyum-dis.com





Yorumlar