Anasayfa
Genel Diş Hekimliği
Kliniğimiz
İletişim
 
   Diş Dolguları
   Çene Cer. ve 20 Yaş Dişleri
   Implant
   Diş Protezleri
   Zirconia 
   Endodonti 
   Periodontoloji                        
   Ortodonti 
   Pedodonti
   Diş Beyazlatma
   Ağız Kanseri
 
IMPLANT
  
Dental implantlar, çeşitli biyolojik materyallerden yapılmış suni köklerdir. Değişik formlarda olabileceği gibi günümüzde genellikle bir vidaya benzeyen implantlar kullanılmaktadır. Lokal anestezi altında cerrahi bir işlemle çene kemiğine yerleştirilirler.
implantdental implant
Günümüzdeki dental implantlar, doğal dişlerden farklı olarak, çene kemiğine direkt olarak birleşirler. Bu birleşimin gerçekleşmesi için ortalama cerrahi işlemden sonra 1-5 ay kadar beklemek gereklidir. Bu süre içerisinde, hastalara geçici protezler teslim edilebilir.

IMPLANT DESTEKLİ HAREKETLİ PROTEZLER
implantİmplant destekli hareketli protezler, sabit protezlerin yapılamadığı durumlarda; özellikle önceki hareketli protezlerin düşmesinden ve/veya hareket etmesinden şikayetçi olan hastalara uygulanmaktadır.

Bununla birlikte, ileride sabit protez kullanabilme durumu olmakla birlikte, tedavinin maliyetini karşılayamayacak durumda olan hastalara da uygulanabilir. Bu protezleri desteklemek için genellikle en az iki adet implant'ın kullanılması önerilmektedir
Bu protezlerde kaide malzemesi olarak akrilik rezin kullanılabileceği gibi, bir metal kaide de kullanılabilir.

Destek doku ve implantlara çiğneme kuvvetlerinin daha az iletilmesi için akrilik rezin takım dişlerin kullanılması tercih edilmektedir. Protezler implantlara bazı tutucu elemanlar ile birleştirilir.
full implant
Bu protezler hasta tarafından çıkarılabilen protezlerdir. İmplant-tutucu eleman çevresinin ve protezin temizlenmesi için öğünlerden sonra çıkarılması ve hekim tarafından önerilen teknikte hijyen gereksinimlerinin karşılanması gerekmektedir. Geleneksel hareketli protezler gibi (tam protez veya hareketli bölümlü protezler) gece kullanılmamaları önerilmektedir.

IMPLANT DESTEKLİ SABİT PROTEZLER
implantın röntgen görüntüsüİmplant destekli sabit protezler, genellikle eksik diş(ler) bölgesinde, yerleştirilecek implantı destekleyecek iyi kalitede ve yeterli miktarda kemik olduğunda uygulanırlar.

Bir veya birden çok implant üzerine vida(lar) veya yapıştırıcı (dental siman) aracılıgıyla sabitlenen protezlerdir. Tek diş eksikliklerinde uygulanabileceği gibi, bölümlü diş eksikliklerinde ve tam dişsizlik durumlarında da uygulanabilir.
Protez eğer vida ile sabitleniyorsa, vidanın giriş deliği hekim tarafından bir kompozit rezin dolgu materyali (ışınla sertleşen dolgu) ile kapatılır. Hekim tarafından yerleştirilen ve hasta tarafından çıkarılmayan geleneksel sabit protezlere (kron-köprü) benzer.


Bu protezler durumuna göre metal bir altyapı üzerine porselen veya akrilik rezin kaplamalar içerebileceği gibi tamamen porselenden yapılmış protezler de uygulanmaktadır
 
IMPLANT DESTEKLİ HYBRİT PROTEZLER

 
Hybrit protezler sabit ve hareketli protezlerin unsurlarını içinde barındıran tipte protezlerdir.

Implant destekli olan bu protezler ağızdan sadece doktor tarafından çıkartılabilirler.

Görüntü olarak hareketli protezler gibi olmakla birlikte, hastanın kendisi bu tip protezleri çıkartma imkanına sahip değildirler. Bu nedenle hasta açısından sabit protezlerin konforunda kullanılabilirler.

 
Bu tip protezler, hastanın çene kemiğine yeterli sayıda implant yerleştirilebildiği durumlarda (bu sayı tek bir çene kemiği için en az 6 olmalıdır) kaybedilen kemik dokusu da telafi edilerek, ideal yüz yüksekliğini hastaya geri kazandırma şansına sahiptir.

Çoğu zaman protezler, çene kemiğine yerleştirilen implantların üzerine vidalanarak sabitlenir.

 
Hasta rutin kontroller için doktorunu ziyarete geldiğinde, doktor protezin içindeki vidaları sökerek protezi ağızdan çıkartır ve protezin bakımını yapabilir, ağız hijyenini kontrol edebilir.

Hibrit protezlerin hareketli protezlere göre en büyük avantajları, ağızda sabit durdukları için üst çenede damak açık kalacak şekilde tasarlanırlar, böylece hastalarız yedekleri yiyeceklerin tadına daha çok varırlar.

Hibrit protezin hacmi, hareketli protezlere göre belirgin ölçüde ufaldığı için hastalar protezlerini daha rahat kullanma imkanına sahip olurken, aynı zamanda protezler yumuşak dişetlerinin üzerine oturmadıklarından dolayı vuruk yapma riskleri de yoktur. 

                
 
 
   
 
"Bu site Estetik Diş Hekimliği ve Genel Diş Hekimliği Uygulamaları hakkında hastaları bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır. Site içeriğinde bulunan bilgiler, bilgilendirmek içindir, bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi ve tanı koyması yerine geçmez. "
 
www.zirkonyumdisfiyati.com www.dislerinibeyazlat.com www.zirkonyumdisnedir.com www.zirkonyum-dis.com www.drsertac.com