Zirkonyum Diş | Zirkonyum Porselen Diş | İmplant Diş Üzeri Zirkonyum

Zirkonyum Porselenler

Estetik diş hekimliği son 10 yıl içerisinde müthiş bir gelişme gösterdi. Artık hastalarımızın ve bizim beklentimiz sadece diş eksikliklerinin tamamlanması değil en estetik ve doğal görünüme kavuşmak.

Gelişen teknikler ve estetiğe artan talep bizleri artık diş hekimliğinde metal kullanmamaya yönlendiriyor. İlk olarak metal dolgulardan tamamen vazgeçtik şimdi sırada porselen kaplama ve köprüler var.

Diş renginde kaplamalarla ilk tanışma akrilik kaplamalarla oldu bunlar plastik materyallerdi. Düşüyor, ağızda renkleniyor ve zamanla kötü kokuyordu.

Daha sonra metal destekli porselenler geliştirildi. Metal destekli porselen dişin üzerine ince metal bir kaplama ve bu alt yapı metalin tamamen porselenle kaplanması şeklinde hazırlanır. Diş rengindedir ve çok dayanıklıdır.

Ama istenilen kusursuz estetik olunca metalsiz full porselenler ve zirkonyum porselen sistemleri tercih ediyoruz. Full porselenlerde herhangi bir altyapı kullanılmıyor kaplamanın her tarafı porselenden oluşuyor. Zirkonyum sistemlerde ise aynen metal destekli porselenlerde olduğu gibi dişin üzerine oturan bir altyapı var ve bu zirkonyum altyapı tamamen porselenle kapatılıyor. Metal destekli sistemden farkı zirkonyum diş renginde dolayısıyla porselenin altında siyah bir metal bulunmuyor.

Basite indirecek olursak köprü ve kaplama ihtiyacınızda 3 seçeneğiniz var.

1- Metal Destekli Porselen Kaplamalar

Metal destekli porselen avantajları :

En ekonomik seçenektir.

En dayanıklı ve sağlam olan seçenektir.

Metal destekli porselen dezavantajları:

Üzerine yerleştirilen porselen ile alt yapı metali ne kadar maskelenirse maskelensin alttan siyah metalin grimsi bir yansıması görülecektir.

Altyapıda kullanılan metal, dişetine oturduğu bölgede zamanla mutlaka bir miktar dişeti çekilmesi yapacaktır.

Işığı yansıtması alttaki metal yüzünden zayıftır. Doğal dişler ise ışığı mükemmel yansıtırlar. Doğal dişlerinizin yanında bu yüzden biraz farklı görünecektirler.

Metal altyapı döküm sistemiyle elde hazırlanıyor.

Metal alerjisi olan hastalarda kullanamıyoruz.

2- Zirkonyum Kaplamalar

Zirkonyum Diş Avantajları :

Metal destekli porselenleri kullandığımız hemen her dişte rahatlıkla kullanabiliyoruz.

Zirkonyum altyapı, bilgisayar destekli CAD CAM sistemle el değmeden hazırlanıyor bu sebeple dişe uyumu ve oturuşu mükemmel oluyor.

Işığı çok iyi yansıtıyor bu sebeple metal destekli porselenlere göre daha estetikler.

Zirkonyum altyapı dişetine dost, dişeti çekilmesi yapmıyor.

Dişeti hastalığı yüzünden dişeti çekilse bile metaldeki gibi dişeti sınırında siyah bir çizgi ortaya çıkmıyor. Çünkü altyapı da diş renginde.

Zirkonyum Diş Dezavantajları :

Uzun köprülerde kullanmayı tercih etmiyoruz.

Metal Destekli sisteme göre daha fazla maliyetli.


www.zirkonyumdisfiyati.com
www.dislerinibeyazlat.com
www.zirkonyum-dis.com
www.drsertac.com