İmplant Diş Uygulamalarında Yaşanan Gelişmeler


İmplant Yerleştirme Süreci Acı Verir mi?

İmplant işlemi sırasında en zorlu süreç (özellikle diş doktoruna gitmekten çekinenler için) kökün yerleştirildiği cerrahi müdahale sürecidir. Ancak pek çok hasta bu süreçte lokal anestezi ile çok az acı hissettiklerini belirtmektedir. Ayrıca tüm bu süreç tamamlanana kadar (3-5 ay) hastalar belirli günlerde (ameliyat sonrası gibi) dişlerini kullanmakta zorluk çektiklerini ifade etmektedir. İmplant ameliyatından önce endişelerinizi mümkün olduğunca azaltmak adına doktorunuzdan ameliyat süreci hakkında detaylı bilgiler alabilirsiniz. Ayrıca ameliyat sonrasında iyileşmenin tamamlanması için kaç gün geçmesi gerektiği, yemek yeme ve içecek tüketmede herhangi bir sorun yaşanıp yaşanmayacağı ya da kaç gün yaşanacağı gibi soruların cevaplarını yine doktorunuzdan alabilirsiniz.

İmplant Diş Uygulamalarında Yaşanan Gelişmeler

Diş hekimliği tüm uzmanlık dallarıyla beraber en hızlı ilerlemenin yaşandığı dallardan biri olarak dikkat çekmektedir. Tedavi uygulamalarından kullanılan malzemelere kadar pek çok noktada her yıl farklı yöntemler ve ekipmanlar piyasaya sürülmekte ve doktorlar tarafından kullanılmaktadır. İmplant uygulamaları da yaşanan bu gelişmelerin hızla adapte edildiği alanların ilk sıralarında yer almakta. Özellikle tek diş implantları için kullanılan vidasız yapay diş kökleri, son yıllarda poselen kaplamaların yerine kullanılmaya başlanan zirkonyum dişler, 3 boyutlu rontgen teknolojisi, ağız yapınıza tam olarak uyum sağlayan kişiye özel şekillendirimiş implantlar bu gelişmelerden sadece birkaçı.
Yeni teknolojiler her zaman daha iyi sonuçlar vaad etse de doktorunuza danışıp bu uygulamalar hakkında detaylı bilgiler alabilir ve kararınızı bundan sonra verebilirsiniz. Bizim tavsiyemiz belirli bir geçmişi olan, uygulanan hastalar da yüksek başarı oranlarını yakalamış, klinik takibi yapılmış uygulamaları tercih etmeniz ve herhangi bir riske atılmamanız.

İmplant Diş Yaptırmam Şart mı? Alternatifleri Var mı?

Şart değil. İmplant diş yerine kullanabileceğiniz ve çok daha uygun fiyatlara yaptırabileceğiniz köprü tedavisi ve protez (takma diş) seçenekleri bulunuyor. Ancak implantın bu seçeneklere göre avantajları arasında normal çiğneme, estetik görünüm, uzun süre dayanabilme gibi özellikleri sayabiliriz.
Sonuç olarak implant fiyatları her ne kadar alternatiflerine göre daha yüksek olsa da kullanım süreleri göz önüne alındığında iyi bir seçenek olarak görünmekte. Özellikle ön dişlerde yaşanan kayıplarda doğal dişlere en yakın görünümü elde etmek ve dişlerin daha estetik görünmesini sağlamak için tercih edilen implant dişler (vidalı dişler) ülkemizde pek çok diş hekimi tarafından başarıyla uygulanmakta.


www.drsertac.com