DİŞ BEYAZLATMA YÖNTEMLERİ

İnsanların % 85 i, iş görüşmelerinden önce güzel dişlere sahip olmak istemektedirler.

İş görüşmelerinde karşınızdaki kişide pozitif bir izlenim yaratmak için kariyeriniz,deneyiminiz ve diğer olumlu özellikleriniz dışında bakımlı ve temiz de görünmeniz lazım.Beyaz ve bakımlı dişler sizin;

-Sorumluluk sahibi olduğunuzu,
-Titiz ve detaycı olduğunuzu,
-Estetik öngörüye sahip olduğunuzu,
-Kendinize olan güveninizi,
-Sağlığınıza önem verdiğinizi,
-Görüşmeyi ciddiye aldığınızı gösterir.

İş görüşmelerinde ,kişiler ilk karşılaştıklarında göz ve dudaklara bakarlar.Dişlerinizin şeklinden ve diziminden memnunsanız ,sadece beyazlatma ile temiz, doğal bir görünüme kavuşmanız mümkündür.Günümüzde plazma ya da LED dediğimiz güçlendirilmiş ışık kaynaklarıyla ortalama 1 saat içinde dişlerinizin beyazlatılması mümkündür. Beyazlatmadan önce dişler plaklardan ve diş taşlarından temizlenir.Beyazlatma jeli dişlerin üzerine sürülür ve LED ışık kaynağı ile aktive edilerek jelin diş minesinin içine etki etmesi sağlanır.Beyazlatmada hedef ;doğal , en az 2 yıl sürecek kalıcı bir beyazlık sağlamaktır.

Peki dişler nasıl beyazlar? Dişlerin beyazlaşmaları başlangıç renkleri ile ilgilidir. Sarı tonu dişler kolaylıkla 8-10 tona kadar beyazlayabilirken, gri tondaki dişlerin beyazlaması daha zor olmaktadır. Beyazlatma işlemi yapıldıktan sonra ilk iki gün içersinde kesinlikle sigara, kırmızı şarap, kahve ve asitli içecekler içilmemesi gerekir. Beyazlama miktarı kişiden kişiye değişmektedir ve hekiminiz dişlerinizin ne kadar beyazlayabileceği hakkında başlangıçta size bilgi verecektir.
Günümüzde dişhekimlerinin kullandığı tüm beyazlatma yöntemleri son derece güvenilir yöntemlerdir ve dişlerinize hiçbir şekilde zarar vermezler.FDA (Amerikan Gıda ve İlaç Birliği) ve ADA (Amerikan Dişhekimleri Birliği) onaylı ürünlerdir.

Beyazlatmadan sonra dişlerinizde ortalama 2 gün süren hassasiyetin olması normaldir.

Bazen beyazlatmanın etkisiz olduğu durumlar da vardır.Yoğun tetrasiklin lekelenmelerinde ve bazı doğumsal renk bozuklukları gibi.Bu tip vakalarda da dişte az kesim yaparak laminate porselen yapılabilir ya da metalsiz estetik porselenlerle dişler kaplanabilir.

Eğer kanal tedavisi sonucu dişleriniz kararmışsa, intrakoronal bleaching dediğimiz yöntemle dişlerinizi beyazlatmak mümkündür.

Sonuçta, hem iş görüşmelerinizde hem de müşteri ilişkilerini gerektiren işinizde beyaz ve sağlıklı dişlerle özgürce gülümsemek performansınızı artıracaktır.