Zirkonyum porselen diş kaplamaları

Diş kaplaması yaptıracaksanız bütçeniz yeterliyse, kaplamaların estetik görünmesini ve gerçek dişe benzemesini istiyorsanız zirkonyum diş fiyatları alternatiflerine göre daha pahalı olmasına rağmen tavsiye edilmektedir.

Biz diş hekimleri olarak  özellikle ön dişlerde kullanılacak kaplamalar ve implantlar için zirkonyumdan üretilen kaplamaları kullanmayı tercih etmekteyiz.

Porselen diş kaplamaları, takılan dişin sağlamlığını artırmak amacıyla metal bir gövdenin üzerine oturtulan porselenden oluşmaktadır. Porselen gelen ışığı geçirse de metal gövde ışığı bloke ederek doğal dişlerin hafif saydam yapısından farklı bir görüntü sergilemektedir. Ancak zirkonyum dişlerde implantın gövdesinde metal kullanmaya gerek kalmadığı ve köprü uygulamasıyla ağza yerleştirildiği için doğal dişlere çok yakın, saydam ve ışık geçirgenliği özelliği olan bir görünüm kazanmaktadır.

Diş kaplama malzemeleri alanında son 10 yıldır kullanılmaya başlayan zirkonyum biyolojik olarak vücutla tamamen uyum sağladığı için kaplama sonrası iltihap kapma oranı ve alerjik reaksiyonların oluşma olasılığı en aza indirilmiştir.

Zirkonyum diş fiyatları bu alanda kullanılan geleneksel malzemelere oranla %30-50 arası daha pahalıdır.



Published with Blogger-droid v2.0.2