Diş sağlığınız için kurallar

Diş Sağlığı için

■ Hamilelik sırasında kadınların, cenini etkileyebilecek bir dişeti hastalığına karşı önlem almak için sık sık diş hekimine gitmesi gerekir.
■ Bebeğinizin ağız bakımına erken başlar ve diş koruma uygularsanız, uzun vadede büyük miktarda para tasarruf edersiniz.
■ Anne ve babanın bebeğin doğumundan sonra birkaç gün içinde bebeğin ağzını, yanaklarını ve dişetini her beslemeden sonra yumuşak ve nemli bir bez ya da tül parçasıyla temizlemeye başlaması gerekir.
■ Çocuğunuzun dişleri ve dişetinin sağlık durumunu izlemek pediyatristin uzmanlık alanının dışındadır. Diş sağlığı denetimi ve tedavisi bir pedodontisi ya da pratisyen diş hekiminin işidir.
■ Bebeğin ilk dişlerinin çıktığı 6 ila 2 aylık arasındaki dönem bebeğinizi diş hekimine ilk kez götürmek için ideal zamandır.
■ Süt dişleri bile ortodonti tedavisine ihtiyaç duyabilir. Çocuğunuzu düzenli kontroller için diş hekimine götürmeniz bu yüzden çok önemlidir.


■ Bütün şişe sularında flor bulunmaz. Çocuğunuzun diş gereksinimleri açısından flor desteğine ihtiyacı olup olmadığını anlamak için yapılacak en doğru şey, diş hekiminize danışmaktır.
■ Çocuğunuz ağzından yaralanırsa, dişi kurtarmanız mümkün olabilir. Dişi derhal (bütün olarak ya da parçalarını) diş hekimine ulaştırın. Köklere değmemeye dikkat edin.
■ Bebeğinizi, ilk birkaç süt dişi çıktığı andan başlayarak diş ipi kullanmaya alıştırın. Bu ona alışkanlık kazandıracaktır.
■ Gerekirse, çocuğunuzun çene yapısı ortodonti sayesinde değiştirilebilir. Bu en iyi bir şekilde yüz yapısını değiştirmek için bir "fırsat penceresi" açıldığında yapılabilir.
Bir insanın yaşı ne kadar ilerlerse akıl dişlerini çekmek o kadar zorlaşır, iyileşmesi de o kadar uzun sürer.